Haberler

Demokrat Parti Foça Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Foça Belediyesi ve Foça İlçe Kaymakamlığında uzun yıllar hizmet veren Jeoloji Mühendisi Haluk Bozkurt, devlet memurluğundan istifa ederek Foça Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

Foça Belediyesi ve Foça İlçe Kaymakamlığında uzun yıllar hizmet veren Jeoloji Mühendisi Haluk Bozkurt, devlet memurluğundan istifa ederek Foça Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Bozkurt, düzenlediği basın toplantısında Demokrat Parti'den Foça Belediye Başkan adaylığını resmen açıkladı. Demokrat Parti Genel Merkezi tarafından adaylığı daha önce kesinleşen Bozkurt'un Demokrat Parti Foça İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısına Foça Belediyesi Eski Başkanı Süleyman Ege, Foça- Bağarası Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Tınaztepe ve Foça Belediyesi Eski Meclis Üyesi Metin Öngünşen gibi isimler de tam destek verdi.

Foça Belediye Başkan adaylığını; "Ben değil biz diyeceğiz. Birlikte yöneteceğiz" sloganı ile açıklayan Haluk Bozkurt, "Foçalılar 30 Mart 2014 günü yapılacak yerel seçimlerde ilçemizi hak ettiği yere taşıyacak ve şimdiye kadar çözülemeyen sorunların üstesinden gelebilecek Belediye Başkanı ve Belediye meclis üyelerini iş başına getirecektir" dedi.

PAROLA MUTLAK BAŞARI

İlkeli, dürüst, onurlu ve adaletli bir belediyecilik anlayışını hakim kılarak Foça'nın tüm sorunlarını çözeceklerini belirten Bozkurt, "Foça'mızın fiziki, ekonomik ve yaşam sorunları ile Yönetimsel sorunların büyüklüğü karşısında uzun yıllar Foça'ya emek veren bir kişi olarak Foça'ya duyarlı ekibimle beraber Foça Yönetimine Aday oldum" diyerek, mutlak başarı parolasıyla yola çıktıklarını söyledi.

80'LERİN TURİZM YILDIZINI SÖNDÜRDÜLER

228 kilometrekare alanı kapsayan ve 30.779 nüfusu barındıran Foça'nın, Yenifoça, Gerenköy, Bağarası, Yenibağarası, Yeniköy, Ilıpınar ve Kozbeyli yerleşim yerlerinden oluşan bir ilçe olduğunu anlatan Bozkurt, şunları kaydetti: "3500 yıllık tarihi ve kültürel değerlere sahip emsalsiz coğrafi özellikleri olan ve 80'li yılların turizm yıldızı Foça'mız maalesef bu değerlerini kaybetmek üzeredir. Foça'mızın değerlerine katkı koyup zenginleştiremeyen geçmiş ve mevcut belediye yönetimleri, özellikle son 10 yılın yönetimi Foça'mızı neredeyse ekonomik, sosyal kültürel değerler açışından batık hale getirmişlerdir. Foça'mız tüm yaşayanlarını yaşamlarından ve yaşam kalitelerinden şikayet ederek yaşadığı yer haline getirilmiştir ve çöküntü artarak devam etmektedir. Ülke genelinde yaşanan sıkıntıların, zaten her yönden sıkıntı çeken Foçalıların ve bilhassa Foçalı gençlerin gelecek umutlarını kararttığı önemli bir gerçektir. Foça, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanetini gelecek endişesini duyulmayacak şekilde koruyup geliştirememişlerdir."

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Foça'da turizm, balıkçılık, tarım gibi hemen her alanda tüm sektörlerin can çekiştiğini sözlerine ekleyen Bozkurt, "İlçemizde tüm sektörler kişilerin gayretleriyle ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Ben ve ekibim yıllardır yaşadığım emek verdiğimiz Foça'mızın ve halkımızın tüm sorunlarını biliyoruz. Biz tüm bu sorunları çözmek için bu göreve talip olduk ekibimle ve projelerimle biz bu göreve hazırız. Ben ve Ekibim Foça'mızda her alanda yapacağı doğru projeleri ile yapılacak yatırımlarla Foça'mızın değerini ve ekonomisini yaşam kalitesini arttırarak Foça'mızı hak ettiği yere getirecektir. Biz çevre korunmasına duyarlı, katılımcı sürdürülebilir, şeffaf halkına hesap veren bir yerel yönetim modelini ortaya koyacağız. Atacağımız her adımda sivil toplum kuruluşlarını, çocuklarımızı gençlerimizi kadınlarımızı emeklilerimizi kısacası tüm vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Tüm uygulamalarımızda halkımızla birlikteliği ilke edineceğiz. Bahane değil çözüm üreteceğiz. Ben değil biz diyeceğiz. Birlikte yöneteceğiz" diye konuştu - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demokrat Parti Süleyman Ege Bağarası Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title