Haberler

Demokrat Parti'den Emekli Maaşlarına Yapılan Zamma Tepki

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, emeklilerin yüzde 85'inin açlık sınırının altında, en düşük aylık seviyesinden aylık aldığını belirterek, ''Emekli maaşına yapılacak zammın, TÜFE ile belirlenmiş olması, emeklilerin derdine derman olmaktan uzaktır'' dedi.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, emeklilerin yüzde 85'inin açlık sınırının altında, en düşük aylık seviyesinden aylık aldığını belirterek, "Emekli maaşına yapılacak zammın, TÜFE ile belirlenmiş olması, emeklilerin derdine derman olmaktan uzaktır" dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Özbakkal, yaptığı açıklamada, "Emeklilere yapılan bu zamla yaşanmaz, hayat pahalılığı ortada. Emekli maaşlarına yapılacak zammın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ile belirlenmiş olması, emeklilerin derdine derman olmaktan uzaktır. Yapılan 5.70'lik zamla emeklinin cebine 50,60 lira girecek olması, kıymanın kilosunun 24 lira olduğu göz önüne alındığında temel gıdayı bile karşılamaktan uzak olmaktadır. Emekli zamlarının seyyanen yapılmasını ve aynı kurum emeklilerinin bile arasında oluşan taban aylık-tavan aylık uçurumunun kapatılmasını istemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Enflasyona endeksli zamların, emeklilerin derdine derman olamayacağını vurgulayan Özbakkal, şunları kaydetti:

"Ocak-Temmuz 2014 döneminde 6 ayda enflasyon yüzde 5.70 oldu. Bu hesaplamalara göre 5510 yasanın yürürlük tarihi olan Ekim 2008'den önce emekli olanların en düşük işçi emeli aylığı sadece 56,48 TL artış aldı ve 990,81 liradan 1.047,29 liraya çıktı. Diğer taraftan, 769,32 lira olan en düşük Bağkur esnaf emeklisi aylığı 813,17 lira olacak. Yani en düşük Bağkur esnaf emeklisinin aylığında 43,85 lira artış olacak. Ayrıca 569,60 lira olan en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı da 602,07 lira olacak. Yani artış miktarı 32,47 lira. Netice itibarıyla emekliler yaşayabilecekleri, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir maaş ayarlaması ile rahatlatılmalıdır. Emeklilerimizin yaklaşık yüzde 85'i açlık sınırının altında, yani en düşük aylık seviyesinden aylık almaktadır. Yıllardır ısrarla emekli zamlarının seyyanen yapılmasını ve aynı kurum emeklilerinin bile arasında oluşan taban aylık-tavan aylık uçurumunun kapatılmasını istemekteyiz. Daha adil bir zam sistemi ancak bu ilkeyle mümkün olabilecektir. Aksi takdirde yüzdeli zamlar yüksek aylık alanlara daha yüksek, düşük aylık alanlara ise daha düşük yansımaktadır. Bu durumda aylıklar arasındaki uçurum ve gelir adaletsizliği giderek derinleşmektedir." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Demokrat Parti Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title