Haberler

"Demokrasinin Balans Ayarı Böyle Olur"

Güncelleme:

Arınç: "Demokraside Balans Ayarı Topla Tüfekle Değil, Sandıkla Olur" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bitlis'te 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Referandum için Halkla Buluşma Toplantısına katıldı.

Bitlis'lilerden Refarandum'da 'Evet' oyu isteyen Arınç. "Ak Parti olarak demokrasiden yanayız. Birbirinden üstünlük olmadığına inanıyoruz. Millet nasıl bir Anayasa da istiyorsa, o demokrasinin içinde olmalıdır. Demokraside balans ayarı topla tüfekle değil, sandıkla olur" dedi.

Muş'tan karayoluyla Güroymak ilçesine gelen Arınç, halkı selamlayarak, buradan karayoluyla Bitlis'e geldi. İsmail Eren Spor Kompleksi'nde yapılan ve Halkla Buluşma Toplantısına katılan Arınç, girişte alkışlarla karşılandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasında, Bu ziyaretinin iki amacı olduğunu belirterek, birincisi 8 Ağustos Tüneli ve Çevre yolunun açılışını yapmak, ikincisinin ise, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda değişecek maddeleri Bitlislilerle paylaşmak olduğunu söyledi.

2007 yılında Bitlis'in 'Evet' oyu şampiyonu olduğunu ve bu seçimde de bu şampiyonluğu koruyacaklarını kaydeden Arınç, "Türkiye'de büyük bir imtihana gireceğiz. Bu kez seçim sandığı değil. Siz seçimde bizleri hep birinci yaptınız. Biz de sizin bu teveccühünüze hizmetlerle karşılık vermeye çalıştık. Halkımızın refahını sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da bunlara devam edeceğiz. Köy-Des, Bel-Des gibi projeler ürettik. Siz seçimlerde bizi hiç yere baktırmadınız. 3 yıl sonra yeni bir referanduma gidiyoruz. 2007 yılında Bitlis Evet oyunun şampiyonu Bitlis olmuştu. CHP o dönemde 'referanduma gitmeyin' demişti. Ancak Bitlisliler sanığa giderek, 'evet' demişti. Üç yıl önceki şampiyonluğu bırakmayacaksınız" şeklinde konuştu.Arınç, AK Parti olarak demokrasiden yana olduklarını kaydederek, "Millet nasıl bir Anayasa da istiyorsa, o demokrasinin içinde olmalıdır. Demokraside balans ayarı topla tüfekle değil, sandıkla olur. Türkiye AK Parti ile yeni bir demokrasiye gitti. Temel haklarımız var. Bu haklarımızı koruyacağız. 'Ekmeksiz yaşarım, Hürriyetsiz yaşamam' o tam demokrasinin gereklerini Türkiye'ye getiriyoruz. Artık toplumsal kavgalar, faili meçhuller, işkenceler, cezaevlerinde olanlar bizim dönemimizde sıfırlandı. Terörle mücadele olacaksa, adam gibi olsun. Köyleri boşaltarak, yakarak yıkarak değil, kimsenin gözyaşı akmasın. Kimse asit kuyularında kemik bulacağım diye iz sürmesin. Biz bunu gerçekleştirdik. AK Parti ile yeni bir Türkiye var. Biz aynı ecdatların çocuklarıyız. Bu hepimizin eseridir. Hiç kimsenin değil. Din ve vicdan özgürlüğü olacak. Ben böyle inanıyorum. 'Ben Kürdüm' diyebilirsin, sen de bu milletin evladısın. Ben sana ikinci sınıf gözüyle bakamam. AK Parti'nin bu hizmetlerini maddi açıdan çok gördünüz. Herkes kendi dilinde okusun yazsın. Bu dili öğrenebilsin. Örfünü adetini rahatça yaşayabilsin. Şimdi 12 Eylül yasalarını kazımak istiyoruz. 12 Eylülde çok garip yasaklarla çok insan zarar gördü. Kürtçe konuşmak yasaklandı. Terör meşru görülemez. Onu yok edeceğiz. Terör etnik ayrımcılık, din, dil ırk mezhep tanımadan insanları öldürüyor. Diyarbakır cezaevindeki görüntüler insanı terör olarak dağa çıkarabilir. Bütün bunlarla mücadele ederseniz sonucu ortadan kaldıracağız. Terör sebep değil, sonuçtur" dedi.

Başbakan Yardımıcı Arınç, Anayasının en önemli maddesi olan darbecileri koruyan anayasa yapmacaklarını da sözlerine ekleyerek, "8 yıldan beridir bizi topla tüfekle yıkamadılar. Bizim bu ülkede demokrasiden başka yapacağımız bir şey yok. Anayasa'nın en önemli madde olan darbecileri koruyan bir anayasa yapmayacağız. Bu ülke diktatörlükten çok çekti. İdam sehpasına gidenler oldu. Türkiye geriledi. Biz şimdi onların izlerini siliyoruz. AK partiye karşı cunta yapmak isteyenler oldu."'HSK ALİ KIRAN BAŞ KESEN OLMUŞ'Arınç, "HSYK şimdi Ali kıran baş kesen olmuş. Beş kişilik bir karar veriyor. HSYK, Yaşar Büyükanıt emretti diye adamın hayatına son verdi. Taban genişledi bağımsız oldular. Milletin menfaatine çomak soktu diye meslekten atılmayacak. YAŞ ile görevinden atılan subayları görüyoruz. Suçunu sorduğunda söylemiyorlar. Başı örtülü, farklı bir televizyon izlediği için atılıyorlardı. Artık atamazsın satamazsın. Daha önce fişlemeler vardı. Fişleri yakıyoruz artık. Yok artık fişleme. Vali, Jandarma Komutanı fişlemeyecek. Kişisel verileri koruyacağız. Biz sandığı sizlerin önüne getirdik. Şimdi sıra sizde. Hayır dersek darbe anayasasını kabul edeceğiz. Evet dersek yeniliklere açılacağız. Değiştirirsek önümüz açılacak. Bitlisliler, ben evetten yanayım. Siz de evetten yanasınız. 'Hayır' diyecek arkadaşlarımıza da ne bağırırım, ne de bir şey söylerim. Tam demokrasiden yanayım. Sandığa gitmemek 'Hayır' demek anlamına geliyor. Bunun için iyi düşünerek karar vermelisiniz. Kimse baskı ve tehdit altında kalmadan sandığa gidelim bu anayasa değişikliğine 'Evet' diyelim" diye konuştu.Arınç, daha sonra Bitlis çevre yoluyla 8 Ağustos tünelinin açılışını yaptı. İftarını Arıcılar, Arı Yetiştiricileri Birliği'nde açan Arınç, Tatvan İlçesi'ne geçerek burada Teravih namazını kıldıktan sonra esnaf ziyaretinde bulunacak. Geceyi Bitlis'te geçirecek olan yarın Bitlis'ten ayrılacak.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title