Haberler

Demirtaş: Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın

Güncelleme:

Alevi Konferansı'nın açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Zorunlu din dersi kaldırılsın" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Halkların Demokratik Kongresi tarafından "Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül" başlığıyla düzenlenen Alevi Konferansı'nın açılışında konuştu.

Demirtaş, bütün farklılıklarla birlikte yaşamanın cesaret isteyen bir durum olduğuna işaret ederek, bu cesareti gösteremeyenlerin mezhep ve etnik kimlik savaşı yürüttüğünü söyledi.

"ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILSIN"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, inancın yaşanmasını kolaylaştırmanın devletin görevi olduğuna işaret ederek, "zorunlu din dersi"nin inancın yaşanmasını zorlaştıran bir durum, baskı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi. "Zorunlu din dersi kaldırılsın" dediklerinde, diyanetçilerin "Din kaldırılsın, yasaklansın" denilmiş gibi "yaygara kopardığını" ifade eden Demirtaş, "1 trilyonluk makam aracı var tabii kaldırsak halkla minibüse binecek belki. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsa minibüse binecek, işe gidip gelecek" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500

Yorumlar (273)

Adınızı Yazın:

SENİN DİNLE NE ALAKAN VARKİ DİNDEN İMANDAN BAHSEDİYORSUN BİLMEDİĞİN BİR KONU

84
5
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Dış kapının mandalı konuştu

10
52
yanıtYanıtla
müslüman Mobil-ANDROID:

Dinsiz olduğunuzu artık aşikar bi şekilde gosteriyorsunuz

21
31
yanıtYanıtla
islam düşmanı demiraş ve hdp:

bir kez daha islam düşmanı olduğunuzu itiraf ettiniz. kurulduğunuz günden beri en çok islamla mücadele ettiniz marksistler.

18
30
yanıtYanıtla
amed:

Ben sünni müslüman kürtüm senmi beni temsil ediyon kukla SELOOOOOOOOO. . . . .

23
24
yanıtYanıtla
BAŞKENTLI 06Mobil-ANDROID:

lan Çapulcu it ürür kervan yürür maşaasaaaaaaaaaaasssssssssss

9
33
yanıtYanıtla
murımobilWeb@haberler.com:

Bir kaç oy koparim derken elindeki bulgurdan olacak. Kürtlerin çoğu inançlı insanlardır

26
15
yanıtYanıtla
rojislammobilWeb@haberler.com:

d.bakırlıyım suniyim..ne yapsanda hdp oy verecegim sellahitin inan bazen diyorum vermiyeyim size oy hak etmiyorsunuz inan ama mecburuz kürt ve d.bakırlı olmasaydım inan hayata sana oy vermezdim..malatyadayım şimdi ben oy vermesem diyecekler d.bakırlılar bile hdp oy vermiyor inan kürtlerin onuru için oy veriyorum..asıl konuya gelelim bak malatyada aleviler var adıyamanda aleviler var tuncelide aleviler var sivasda marasta hatayda corumda aleviler var..ey beyinsiz selahattin şimdiye kadar orda milletvekili cıkardınmı..d.bakır batman sırnak hakkari agrı van mardin siirt buraları hdp kalesi degilmi cogu suni dindar degilmi söyle...aleviler chp mhp veriyor sen ne yapsanda onlara verecek o kadar kafanız calısmıyor..dinin ne zarar var zina haram kumar haram hırsızlık haram faiz haram bunları cocuklara ögretsen ne oluyor...bak alevi kardeslerime sesleniyorum artık karar verin müslümansını degilmisiniz inan deseniz müslüman degiliz inanın söylerim tamam haklısınız...ama diyorsunuz müslümanız ee müslümanlar için kitap kuranı kerim din islam peygamber hz muhamed s.a.v ibadetlerin nasıl yapılacagı kuranda yazıyor namaz kılma oruc ttutma hersey yazıyor..ee neye karsısınız anlamadım...cem evlerinde yaptıgınız ibadet degil...alevileri hor görmek için demiyorum allahiçin diyorsanız müslümanız allah için kuranı kerimi arastırın namazıda orucuda kabul edin..kendi kendinize inanın mezhep cıkarmısınız ..şialık farklık alevilik farklı..allah için diyorum müslümanım diyyorsanız kuranı kerimi peygamberizin hayatını hadi hz alinin hayatını arastırın..alevileri kırmısam şimdiden özür..sellahatin allah için sol zihniyetten vazgec inan kürtler dinine baglı...ii aksamlar

14
26
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

bundan sonra HDP oy yok bunlardan dinsiz cikti

15
25
yanıtYanıtla
dılazad:

ben müslüman kürdüm zorunlu din dersi kaldırılsın dini ders zorunlu olduğu zaman islam dininden olmayanlar daha da islamdan nefret eder hale geliyor yada akp iktidarının yaptığı gibi dini siyasete karıştırmayla insanlar gittikçe islam dininden uzaklaşıyor

30
10
yanıtYanıtla
Tüm 273 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title