Haberler

Selahattin Demirtaş: Erken Seçim Gündeme Gelebilir, Bunun Adı Darbedir

Güncelleme:

Demirtaş, AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitme kararının ardından erken seçimin gündeme gelebileceğini kaydedip ekledi: Bunun adı darbedir.

Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinin ardından AKP'li üst düzey yetkililer, partinin bu ay sonunda olağanüstü kongreye gideceğini ancak Başbakan ve Genel Başkan Davutoğlu'nun kongrede aday olmasının beklenmediğini belirtti.

"ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR"

Demirtaş, bazı sivil toplum örgütlerinin bazı HDP'li milletvekilleri de dahil dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili AKP teklifine karşı düzenlediği toplantıdaki konuşmasında "Önümüzdeki günler tarihi; her an bir erken seçim gündeme gelebilir" dedi.

"BUNUN ADI DARBEDİR"

Erken seçimin yanı sıra içinde başkanlık sisteminin de olduğu bir anayasa değişikliği referandumunun gündeme gelebileceğini belirten Demirtaş, son gelişmeleri şu sözlerle değerlendirdi:

"Anayasa askıdadır, seçilmiş bile olsa cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanının kim olacağına müdahale edemez, bir partinin kongresini belirleyemez. Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği böyle bir yetki yoktur. Ama Erdoğan bunu aleni şekilde yapıyor. Bu ülkeyi kimin yöneteceğine artık sadece kendisi karar vermek istiyor, bunun adı darbedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Ertan baykalMobil-IOS:

Back hala konusuyor

0
0
yanıtYanıtla
DAHA GÜÇLÜMobil-ANDROID:

HEMEN GÖMÜN BU ÜLKEYİ. Allahın izniyle her değişim bir yenilenmedir daha büyük güçtür. Korkun ve anlayın ki bu davanın makam koltuk sevdası yoktur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title