Haberler

Demirtaş TOBB Genel Kurulunda Konuştu

Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 71. Olağan Genel Kurulu’nu genel kurul başkanı olarak yöneten TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Bu yıl genel kurulun sloganı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle ‘Aynı ruh, aynı heyecan’dı. Genel kurulda iş adamlarımızın Çanakkale’deki aynı ruhu, aynı heyecanı taşıdığını gördük. İş adamlarımızın dinamizmi ve heyecanı Türkiye’nin geleceğine güvenle bakmamamız sağlıyor” dedi.

Ankara'da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 71. Olağan Genel Kurulu'nu genel kurul başkanı olarak yöneten TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bu yıl genel kurulun sloganı Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü nedeniyle 'Aynı ruh, aynı heyecan'dı. Genel kurulda iş adamlarımızın Çanakkale'deki aynı ruhu, aynı heyecanı taşıdığını gördük. İş adamlarımızın dinamizmi ve heyecanı Türkiye'nin geleceğine güvenle bakmamamız sağlıyor" dedi.

İzmir Ticaret Odası, TOBB 71. Genel Kurulu'na İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meclis başkanı Rebii Akdurak ve 31 meclis üyesinden oluşan 33 kişilik bir heyet ile katıldı. TOBB Genel Kurul Başkanı ve Ticaret Odaları Konsey Başkanı Ekrem Demirtaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte tüm TOBB Genel Kurul Delegeleri adına Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve Anıtkabir Şeref Defteri'ni imzaladı. Demirtaş ve Hisarcıklıoğlu Anıt Şeref Defteri'ne, "Türk iş dünyası olarak, bizler bıraktığınız bu büyük emanete ve onura sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vatan bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve bizden sonrakilerin de namusudur. Medeniyet yarışında en ileri noktaya ulaşmak ve ülkemizin ekonomik gücünü en tepeye çıkarmak, yeni ve daha büyük yatırımlarla insanlarımıza iş sahaları açmak, ülkemizin refah seviyesini büyütmek Türk iş dünyasının görevidir. Biz bu görevin bilincinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize, aziz hatıranız önünde söz veriyoruz" yazdı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE

Genel kuruldan önce TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verilmesi için tören düzenlenirken, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Demirtaş ve Hisarcıklıoğlu, Erdoğan ile birlikte hak kazanan üyelere Hizmet Şeref Belgelerini verdi. Başbakan Prof. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın katıldığı genel kurulu yönetirken yaptığı açılış konuşmasında Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin, ülkemizin en köklü ve en güçlü meslek kuruluşu olduğunu söyledi. Demirtaş, "81 il ve 160 ilçede faaliyet gösteren 181 ticaret ve sanayi odası, 113 ticaret borsası, 57 ticaret odası, 12 sanayi odası, 2 deniz ticaret odasıyla ülkemizin tüm coğrafyasında görev yapıyoruz. Toplam üye sayımız 1 milyon 500 binin üzerinde. Birliğimiz, Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ve odalarımızın yönetimleri, özverili çalışmalarla üyelerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Bu yılki TOBB Genel Kurulu'nun 1915 yılındaki Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü olması nedeniyle 'Aynı ruh, aynı heyecan' sloganıyla düzenlendiğini hatırlatan Demirtaş, "Genel kurulda iş adamlarımızın Çanakkale'deki o müthiş ruhu ve heyecanı aynen taşıdığını gördük. Bu ruh, heyecan ve dinamizm Türkiye'nin geleceğine güvenle bakmamamız sağlıyor. Çanakkale'de ulus bilincimizi ve bağımsızlık tutkumuzu dünyaya gösteren o ruh, bugün de ülkemizin küresel dünyanın yıldızı olmasını sağlayacaktır" diye konuştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasından sonra Demirtaş'ın "İsteğimiz 7 Haziran'dan sonra kurulacak olan hükumetin program hazırlanırken TOBB adına yapılan bu konuşmanın da dikkate alınması" sözleri salondan büyük alkış aldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title