Haberler

Demirtaş: Geçen Hafta Sorsanız İsrail Terör Devletiydi

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye-İsrail anlaşmasıyla ilgili hükümeti eleştirerek, "Daha geçen hafta sorsanız İsrail, terör devletiydi. Böyle oy topluyorlardı" dedi.

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gelişmelere değinerek, "Hani mazlum Gazze halkı, hani Filistin, hani Kudüs, hani Mescidi Aksa? Bak hepsini kendi çıkarlarına satan bir anlayış olduğunu ben söylemiyor muydum? Bunlara bunun için oy verenlere şimdi soruyorum, kendinizi aldatılmış hissetmiyor musunuz? İsrail'le dostuz diyor, İsrail'le güçlü bir ittifak, güç birliği yaptık diyor. Daha geçen hafta sorsanız İsrail, terör devletiydi. Böyle oy topluyordu" dedi.

"İLK İŞİMİZ VALİLİKLERİ KALDIRMAK OLACAK"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da partisinin düzenediği iftar programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Demirtaş, Batman'da her gelişinde yasaklarla karşılaştığını belirterek, iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işlerinin valilikleri kaldırmak olduğunu söyledi. Demirtaş, "Batman'da bir kamu yönetimi anlayışı var. Zannedersiniz Batman, kendi tapulu malları. İlla Demirtaş'ı Batman'a sokmayacağım, miting yaptırmayacağım, nevruz yaptırmayacağım, iftar yaptırmayacağım. Bunların hepsi devletin halktan korktuğunun göstergesidir. Bir defa vali dediğiniz devletin memurudur. Maaşını bile siz ödüyorsunuz. Böyle gereksiz bir kurumu inşallah Allah kısmet eder de koalisyon olur veya iktidar oluruz, ilk işimiz valilikleri kaldırmak olacak. Bu gereksiz kurumdan halkı kurtaracağız inşallah" dedi.

"BATMAN YOKSULLUKTA 81'İNCİ SIRADA"

Batman'ın kalkınma konusuna da değinen Demirtaş, "Atanmış memurlar kendini Batman'ın sahibi hissedecek, her türlü saygısızlığı yapacak. Sonra da ben 'buranın valisiyim' diyecek. Kusura bakma Batman halkı sana saygı göstermez. Batman yoksulluk ve işsizlikte birinci. Yani 81'inci sırada. Şimdi buraya atanmış valiye sesleniyorum; benimle uğraşacağına şu yarattığınız rezalete bak. Batman halkı bu partiye canını, malını iradesini her şeyini teslim etmiş. Sen buraya saldırarak, saygı görebilir misin? Sadece burası da değil. Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakanı'na, bakanına kadar hepsi halka karşı kendisine biat etmeyene karşı saygısız. İlla karşılarında önünü ilikleyen, kul köle muamelesi yapan halk görmek istiyorlar. Nerede başı dik bir halk, birey gördüler mi nefret ediyorlar. Biz de herhalde bu baskıya boyun eğmeyeceğiz. Geriye dönün bakın bakalım, Kenan Evren'in kemikleri toprak oldu" dedi.

"İSRAİL'LE ANLAŞARAK, AKP'YE OY VERENLERİ ALDATTILAR"

İsrail'le yeniden ilişkilerin düzelmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan HDP Eş Başkanı Demirtaş, AK Parti'ye oy verenlerin aldatıldığını öne sürdü. Demirtaş, "Hepimizin yüreğine korku işlesin diye gaddarca davranıyorlar. Bu one minuteçu var ya ne diyordu? İsrail terör devletidir diyordu. ve İsrail'in mazlum Filistin halkına yaptıkları için hesabını soracağız diyordu. Aynısını zaten burada yıllardır mazlum Kürt halkına yapıyor. Bak devir döndü dolaştı nereye geldiler. Hani mazlum Gazze halkı, hani Filistin, hani Kudüs, hani Mescidi Aksa? Bak hepsini kendi çıkarlarına satan bir anlayış olduğunu ben söylemiyor muydum? Bunlara bunun için oy verenlere şimdi soruyorum, kendinizi aldatılmış hissetmiyor musunuz? İsrail'le dostuz diyor, İsrail'le güçlü bir ittifak, güç birliği yaptık diyor. Daha geçen hafta sorsanız İsrail, terör devletiydi. Böyle oy topluyordu. Gazze, Kudüs diye diye oy topluyordu. Şimdi bundan ötürü AKP'ye oy veren varsa hesap sorsun. Bizi kandırdın desinler. İsrail'in hükümetinin kasası, Türkiye'den giden paralarla dolacak. Tank modernizasyonunun en büyük payını İsrail alacak. İsrail Başbakanı çok memnun. Gazze'ye abluka kalktı mı diyor gazeteci, hayır devam ediyor diyor. Oysa Başbakan Ankara'da kalktı diyor. Yalanlarının en büyük somut belgesi bu. Abluka falan kalkmadı. Özür dilediler mi, hayır. 20 milyon dolar tazminat ödüyor. Milyarlarca kazanç sağlayacak" diye konuştu.

"HANİ RUSYA UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN YANLIŞTIR DEDİĞİMİZDE BİZİ HAİN İLAN ETTİNİZ"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler konusunda görüşlerini açıklayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin havuz medyası, çirkin medyası ise büyük bir başarı diye sunuyor. İsrail ile iş yaparsınız yapmazsınız sizin işiniz, başka hükümetlerle de görüşürsünüz. Bizim karşı çıktığımız sizin bu iki yüzlülüğünüzdür. Kepaze politikanızdır. Dün böyle, bugün böyle davranmanızdır. Bak Rusya ile de böyle değil mi? Gerekirse yine uçağı düşürürüz, ne özrü diyordu. Böyle Kasımpaşa kabadayılığıyla diplomasi olmaz, dış ilişki olmaz. Böyle adamı rezil rüsva ederler. Hani Rusya uçağının düşürülmesi için yanlıştır dediğimizde bizi hain ilan ettiniz. Ekonomi dibe vurulacak, turizm bitecek dediğimiz için vatan hainiydik. Bakın şimdi bir mektupla Putin'den af istiyor, af. Yemin billah bunun yapmış olduğu yanlışlar var ya on yıllarca ağır bedellerle ödeyeceğiz. Hem onun hem Türkiye'nin burnundan fitil fitil getirecekler. Madem efelendin biraz dik dur yahu. Bunları niye yapıyor. İçeride Kürtleri ve muhalefeti daha fazla ezebilmek için yapıyorlar. O yüzden dışarıdaki sorunları kendince çözmeye çalışıyor. Mısır'la, Esad'la da alttan altan görüşüyorlar. Hani Rabia işareti yapıyordu ya meydanlarda. Bak şimdi Sisi ile görüşüyorlar. Ona da mektup yazacak. Suriye ile de öyle olacak. Yüzde 99 oy olacağımızı bilsek bu kadar haysiyetsiz bir politika yapmayız."

İftar programının ardından Demirtaş ve beraberindekiler esnafları ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

İZMİRLİ ATATÜRKÇÜ35:

Kürt ler kürtler diyorsunuz yorumları okuyorum da , sonra arlanmadan birde türk ler bizi ayrı tutuyor diyorsunuz he asıl ayrımcı sizlersiniz yazıklar olsun size . . . !!!O kurdistanı Allah size haram kılsın , bölmek istediğiniz vatanımız Türkiye ye muhtaç etsin sizleri pis hainler . . . .

55
63
yanıtYanıtla
Merhaba:

ANLAŞINCA HAİNLİK KALKMIŞMI OLUYOR, , , , KİMİ KANDIRIYORSUN, , , , , SEN KENDİ KUYRUĞUNU KURTARMAYA BAK HALİN PERİŞAN, , , ,

8
68
yanıtYanıtla
AMED21:

Hdp bir kürtleri temsil etmiyor bundna sonra hdp benim için bitmiştir

14
58
yanıtYanıtla
...:

paralı etekliler yine klavye başında dogru soyluyor diye anırıyor

36
25
yanıtYanıtla
MARDİN:

SANA LANET OLSUN ADAM SENİ ADAM SANMIŞTIK TERÖRİST ÇIKTIN

8
51
yanıtYanıtla
ASİL:

ADAM GİBİ ADAM SELO BAŞKAN. BUNLAR DÖNEK SELOCAN ARKASINDAN YÜRÜYENDE KOYUN SÜRÜSÜ. BOŞUNA NEFESİNİ TÜKETME KOYUNLAR BİLDİĞİ YOLDAN YÜRÜR. ANCAK SOPAYLA KAFASINA VURACAKSIN ÇEVİRMEK İÇİN.

47
9
yanıtYanıtla
güney:

senden dağdaki domuz sürülerinin asvaltta yaşayan versiyonusun

yanıt4
yanıt8
HDPKK TERÖRİSTLERİ YANITLASIN:

Uzerine bomba sarip anne karnindaki bebegi durakta otobus bekleyenleri oldurmek mi muslumanlik .

10
41
yanıtYanıtla
KÜRT:

KürTürk kardeştir hdpkk kalleştir !

10
38
yanıtYanıtla
GÜNEY:

selaa sen git dağda soğan ye Ülkenin çıkarları için her yol mübah senin kafa basmıyo bu işlere

10
37
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title