Haberler

Demirci Akıncıları Gelecek Kuşaklara Aktarılacak

Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Kurtuluş Savaşında önemli rol üstlenen ancak pek bilinmeyen Demirci Akıncıları’nı gelecek nesillere aktarmak için çalışmlar yapacaklarını belirtti.

Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Kurtuluş Savaşında önemli rol üstlenen ancak pek bilinmeyen Demirci Akıncıları'nı gelecek nesillere aktarmak için çalışmlar yapacaklarını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve beraberinde heyet Demirci ilçesinde muhtarlar ile 'Bilgilendirme Toplantısı' kapsamında Demirci Kaymakamı Atila Kantay'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Atila Kantay, Demirci Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarına değindi. Manisa'nın en uzak ilçesi Demirci için projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Kaymakam Atila Kantay projeler kapsamında Demirci'nin ilk Kaymakamlarından İbrahim Ethem Akıncı ile ilgili bir süredir üzerinde çalıştıkları projenin detaylarını anlattı.

Kaymakamım Atila Kantay, Proje Koordinasyon Merkezindeki konuşmasında şunları söyledi:

"Proje ofisinde yer alan Ege Bölgesi milli mücadele haritasında özellikle Demirci, Gördes, Köbrübaşı, Borlu, Selendi, Sındırgı, Simav, Akhisar, Bigadiç ve Balıkesir bölgesinde 1920 yılında Demircimize tayin edilen Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, sonradan Akıncı ismini alan değerli bir bürokrat, siyasetçi ve esas eten mücahidin hayat hikayesi ve yaşadıklarını anlatmaktadır. 1920'den sonra İzmir Manisa Akhisar ve Salihli bölgesi işgal edildikten sonra yunan ordusunun tutunamadığı tek bölge bu bölge olmuştur. Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı yüz on atlı ile Yağcı dağına çıkar orda diz dize bağdaş kurarak vatan ve namus üzerine yemin ederler. Son düşman denize dökülünceye kadar bu yoldan dönmeyeceklerini ve sakallarını kesmeyeceklerini dair yemin ederler. Bu arada mücahitlerin tümü de sakallıdır. Bir buçuk yıl dağlarda yaşarlar ve destan yazarlar."

30 NİSAN'DA DEMİRCİ AKINCILARI ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İbrahim Ethem Akıncı'nın Gazi Mustafa Kemal'in emriyle orduya katılmadıklarını da ifade eden Kaymakam Atila Kantay, "İbrahim Ethem Akıncı ve mücahitler devamlı Yunan hattının içinde kalırlar ve devamlı Yunan kolordusuna taarruz ederler ve yunan kolordusu on iki bin ciddi bir kuvvet yüz on kişiye ayrılmak zorunda kalır. Hatta yetmiş kişilik bir birliği dokuz kişiyle baskına uğratırlar. Bunların çoğu Demirci efelerinden oluşur ciddi şekilde vatanseverler vardır. En büyük destekleri Demirci halkıdır. Bunların torunlarının torunları şuanda aramızda yaşıyorlar. 30 Nisan'da inşallah bir değişiklik olmazsa Bakanlığımızdan bu yönde teklif de geldi. Demirci Akıncıları Çalıştayını gerçekleştireceğiz." dedi.

TARİHİ DESTANI GELECEK NESİLE AKTARMAK İSTİYORUZ

Amaçlarının bu tarihi destanı gelecek nesile aktarmak olduğunu belirten Kaymakam Atila Kantay, "Demirci Akıncılarını genç nesillere tanıtmak, tarih bilinci oluşturmak ve bir milli şuur oluşturmak, o zor günlerde neler yaptıklarını anlatabilmek ve bu güzergahta verdikleri mücadeleyi bir 'Akıncılar Yolu' bir 'Kültür Yolu', bir 'İnanç Yolu' haline getirerek bu mıntıkaya bir motokros yolu, trekkingciler ve onları davet edip köylerimizde ağırlamak üzere bir rota oluşturmak istiyoruz. Bunun dışında bir dizi film ve yahut da tek çekimlik bir film, 'Akıncılar' sinema filmi üzerine çalışmamız var. Demircili değerli senarist Hakan Evrensel de bu konu için ilçemize geldi. Bu rotayı da kendilerine belirttik. Üç yüz atmış üzerinde bir hareket var çok işler yapmışlar. İzmir'den Afyon'a gitmek üzere on vagon cephane ve binleri aşan Yunan askerini taşıyan bir teni Alaşehir Killik istasyonu üzerindeki bir köprüde dokuz kişiyle havaya uçurmayı başardılar. Büyük taarruza on beş gün kala. Eğer bu tren Afyon'a ulaşsaydı sonuçları ne olurdu bunu bilen yok. Ne yazık ki 'Demirci Akıncıları' tanınmıyor, bütün gayemiz budur." diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise, "Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ile ilgili Kaymakamımızın bu duyarlılığı bizleri çok memnun etti. Özellikle düşündüğünüz film projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün burada elde ettiğimiz izlenimi sıcağı sıcağına hiç bekletmeden Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Beye arz edeceğim. Ben umuyorum ki bu çalışmalarda büyükşehrimize düşen varsa ve olacaktır da her türlü desteği Sayın belediye başkanımızda verecektir." dedi.

Konuşmaların ardından 'Demirci Akıncıları' müzik grubu da kısa bir müzik dinletisinde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atila Kantay Halil Memiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title