Haberler

Dedesinden Kalan Konak ve Araziyi Eğitim İçin Bağışladı

Aksekili hayırsever Ömer Faruk Sever, Büyükalan Mahallesi'nde bulunan dedesinden kalan düğmeli ev ve arazileri, Akseki Eğitim Hayratı Derneğine bağışladı.

Aksekili hayırsever Ömer Faruk Sever, Büyükalan Mahallesi'nde bulunan dedesinden kalan düğmeli ev ve arazileri, Akseki Eğitim Hayratı Derneğine bağışladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda uzun süre görev yapan Sever, aynı bakanlıkta görev almış eşi Fatma Sezer Seven ile Akseki Tapu Sicil Müdürlüğüne gitti. Sever, Büyükalan Mahallesi'ndeki dedesinden kalan konak ile 10 dönüm tarım arazisini Akseki Eğitim Hayratı Derneğine bağışladı.

Yapının restore edilerek kültür varlığı olarak korunmasını isteyen Sever, yörenin tanıtımı ve turizm amaçlı hizmete sunulması koşulunun yerine getirilmesini talep etti.

Emekli bürokrat Ömer Faruk Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının en önemli ve isabetli kararını verdiğine inandığını dile getirdi. Kamu yararına hizmet veren derneğin, kültür ve sanat değeri bulunan konağı koruyacağına inandığını belirten Sever, "Umarım bir yıl sonra restore edilen konağı hep birlikte ziyaret ederiz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Akseki Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title