Haberler

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Sözleri Utançla Hatırlanacak

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Sema Ramazanoğlu için "Birilerinin önüne yatmış" şeklindeki sözlerine, Başbakan Davutoğlu'dan sert yanıt geldi.

Meclis'te düzenlenen grup toplantınları sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı "Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette" ifadelerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan Davutoğlu "Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum." dedi. Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Numan Kurtulmuş da, "Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri aşağılık sözlerdir. Seviyesizliğini ortaya koydu." dedi. Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken sözleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Sema Ramazanoğlu da, "Çirkin ve edep dışı açıklamaları şiddetle kınıyorum." dedi.

"TÜRK SİYASETİNDE UTANÇLA HATIRLANACAK"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Twitter'dan tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir. Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum." dedi.

KURTULMUŞ: ÖZÜR BEKLİYORUZ

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Hiç bir vicdana yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bir kadına bir anneye, bir bakana böylesine seviyesiz bir sözü söylemesi hiç bir mazerete sığınılamayacak sözlerdir. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse milletimiz gereken cevabı vermeye devam edecektir. Bütün kadın derneklerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Siyaset yapıyorum diyerek bu kadar ağır bir hakaretin yapılaması hiç bir şekilde kabul edilemez." dedi.

RAMAZANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUM

Sema Ramazanoğlu da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı ve şahsımda tüm kadınları hedef alan çirkin ve edep dışı açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir.

"AÇIK BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR"

Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir. Şahsımla birlikte tüm kadınları hedef almaktadır.

"TÜM KAMUOYUNU TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUM"

Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu'nun eşini ve CHP'de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum. Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce Milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.

KILIÇDAROĞLU: AİLEDEN SORUMLU BAKAN DA BİRİLERİNİN ÖNÜNE YATMIŞ

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında, Karaman'daki cinsel istismar olayıyla ilgili Hükümet'e, Milli Eğitim Bakanı'na yüklenen CHP lideri, Bakan Sema Ramazanoğlu için de "Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki o bölüm şöyle:

"Öyle bir yoz kültürün içine sokuldu ki Türkiye, Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafından olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan bahsediyorlar. 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, bu çocukları bu yoz kültüre hangi gerekçe ile teslim ettiniz. Kalkmışlar vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın, vakıflara derneklere değil. Bir Allah'ın kulu çıkıp da demiyor, kardeşim bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı. Vali konuşmuyor, Emniyet Müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor. 'Biz izin vermedik' diyorlar, izin vermediysen bunlar nasıl açıldı. Bu çocuklar oraya niçin gitti? Kocaman bir sessizlik. Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden o çocukları sapıklara teslim ediyorsunuz"

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Twitter Politika Haberler

500

Yorumlar (75)

v:

KILIÇDAROĞLU 0 haklıdır

24
13
yanıtYanıtla
tekin:

bu nasil bir siyasetci ya bence istifa etmeli ve halka hesap vermeli kilictaroglu sen boyle saygisiz konusursan 80 milyon halkin onunde halk herseyi konusur sana oy veren zihniyet iste senin gibi dusunuyor sana ve senin gibilere asla oy vermem anca darbe yaparsiniz bundan sonrada. . . yapabilirseniz artik

12
24
yanıtYanıtla
asdf:

sen önce vatanı satan abd nin önüne yatan ülkeyi duman eden herşeyi satan, ülkeyi o bu diye birbirine düşman eden vatan hainlerine bak, ha birde aynaya, akılsız yobaz, ülke elden gidiyor sen chp diyorsun, vatanı mahveden 14 senedir faaliyetteki akp denen partidir. . . . .

yanıt4
yanıt0
Kardeş:

çalan çırpan bi kerecikten bişey olmaz diyen istifa etmesinde gerçekleri söyleyen istifa etsin öylemi. siz busunuz işte

yanıt1
yanıt0
AHMEDİ MAHMUDU MUHAMMED:

SENİN ADIN YETER BAŞBAKANIM. . GÜLEN YÜZÜN YETER. . . ŞEYTAN GÜZEL AHLAKINIZI DÜŞMANLARINIZIN SEVİYESİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR BECEREMEYİNCEDE KUDURUYOR. VARLIĞINIZ YETER

14
21
yanıtYanıtla
ADABAK:

MEMOŞŞŞ ASIL SENİN ADINA YAZIK

yanıt2
yanıt0
akp sen bittin iç savaş tehlikesi var:

rezanın önüne yatan kim. . pkklıların yarasını saran km. . en güvenli d. bakır hapishanesinde pkklıları kaçıraan kim

28
7
yanıtYanıtla
KONUŞ KILIÇDAROĞLU:

SAPIKLIĞIN YAŞANDIĞI BİR VAKFI HALA SAVUNANA AZ BİLE SÖYLEMİŞ.

30
4
yanıtYanıtla
AKP VE ŞEYTANIN ORTAK ÖZELLikleri:

ŞEYTAN İLE AK PARTİLİLER ASLA ÖZÜR DİLEMEZLER, ASLA HATALARINI KABUL ETMEZLER, ASLA TÖVBE ETMEZLER, SUÇ ÜSTÜ YAKALANSALAR DA YAKALAYANI KARALARLAR, SUÇU KENDİLERİ İŞLER FAKAT BAŞKASINA ATARLAR, ALLAHIN ADINI KULLANIP, ADALET EMRİNİ TAKMAZLAR. ÇÜNKÜ ONLAR ALLAHDAN KORKMAZLAR. . SÜREKLİ YALAN KONUŞURLAR, FİTNE FESAT SAÇARLAR, İFTİRALAR ATARLAR, KENDİLERİNİ BÜYÜK GÖRÜP KENDİLERİNİ BEĞENİRLER, ÇÜNKÜ ONLAR KİBİRLİDİRLER.

22
10
yanıtYanıtla
ALİİİ:

YURDIŞINDA YİĞİTSİN AMMA SINIRDAN GİRİNCE . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title