Haberler

Davutoğlu: Ateistler de Din Kültürünü Öğrensin

Güncelleme:

AİHM'in din dersi kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Nasıl ben Marksizmi biliyorsam, ateistler de din bilgisini bilmeli." dedi.

Başbakan Davutoğlu'na, MEB ziyareti sırasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Alevi ailelerin 'zorunlu din dersi' ile ilgili Türkiye aleyhinde yaptıkları şikayeti haklı bulması soruldu. Ahmet Davutoğlu, kimseye dini gerekçelerle baskı uygulanamayacağını söyledi. Marksist olmadığı halde Marksizm hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir." dedi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

"Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil."

"BEN MARKSİZMİ BİLİYORSAM, ATEİSTLER DE DİNİ BİLMELİ"

“Hiçbir insana dini gerekçelere baskı uygulanmaz. Nasıl ben Marksist değilsem ama Marksizmi bilmek iktisat okunurken de uluslararası ülkeler okurken de bir zaruretse bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir.”

KÜRTÇE EĞİTİM GERİLİMİ

Davutoğlu, doğuda yaşanan Kürtçe eğitim gerginliğine ilişkin, "Türkiye hukuk devletidir, kamu düzeni esastır. Kamu düzenini bozacak adımlara izin verilmez. Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre 'Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim' derse, bir müddet sonra kaos çıkar. Kamu düzenini bozan dayatmaya izin vermeyiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, bazı il ve ilçelerdeki okullara molotofkokteyliyle yapılan saldırıları "şiddet ve terör" şeklinde değerlendirerek, "Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir." dedi.

Davutoğlu, okul açmanın bir prosedürü olduğunu da vurguladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500

Yorumlar (76)

remzi:

ateistler zaten dini bildiği için ateist.

32
33
yanıtYanıtla
engin:

hayır kuş kafalı oldukları için ulan hiç mi ateist görmedik aynı zamanda da yalancının arkadaşını satanın en önde gidenleridir

yanıt0
yanıt0
engin:

ulan zavallı ateistler toplanmış buraya hani sokakta falan hiç ateist arkadaşımız falan olmasa, karakteristik özelliklerini falan yakından bilmesek tanımasak hakkaten adam sanacağız bunları, siz birbirinizle yan yana gelince bile inandırıcılığınız yok acizler

34
27
yanıtYanıtla
pess:

Gerçekten ateist arkadaşın olsa böyle aptalca yorum yapmazsın

yanıt0
yanıt0
EMRE:

MEMLEKETIMIN BASBAKANINA BAK. . . . DAHA ZIYADE BOSBAKAN DEMEK LAZIM. YA UNIVERSITEYE HOCA OLMUSSUN AMA KONUSMANDAKI CELISKIYI SAVUNACAK KADAR HOCASIN. . . . NE DIYEYIM SANA BEN, , , ,

25
22
yanıtYanıtla
ergenlik kötü:

gerçekten hakaret etmek istemiyorum ama salağın biri sürekli farklı adlar kullanarak kendince şeklil yorum yaptığını sanarak burada ateizm propagandası yapıp milleti ateist yapacağına kendini inandırmış acilen şifa diliyorum kendisine

24
22
yanıtYanıtla
alp:

sayın başbakan siz önce islamda hırsızlık yapmayın yazan ayetleri öğrenin gelin sonra ateistlere laf söyleyin.

23
18
yanıtYanıtla
Berk:

Amaç tek tip insan, pardon seçmen yetiştirmek. . .

33
5
yanıtYanıtla
raifff:

MARkSİZ Mİ sana ders olarak nerde zorla dayatıp öğrettiler. Marksizm diye bir ders hangi ülke Eğitiminde var? Zırvalayıp durma Kukla başbakan. Hani bi zamanlar hep dem vuruyordunuz ya din elden gidiyor diye Din elden gitmiyor DİN MİN Hikaye. Bilimsel Laik Eğitim doğrultusunca hareket edeceğine malesef siddin senedir ileri gidilememsinin nedeni ortada. Ve bu ülkede hiç bir zaman dinini yaşamak isteyenlere müdale edilmedi Çün kü Ülke SUNNİ İslam için donatılmıştır. Bu ükede haksızlığa uğrayan ve biz sunnilerin bile sorgulamakta aciz kaldığı ve harama ortak olduğumuz alevilerin vergileriyle dini inançlarımız yerine getiriyoruz. İşne gelince yok DİN. Her bireyin özelidir DİN Hiç bir kişi diğeri ile bağdaştırılamaz. Allah bunu emrediyor.

24
13
yanıtYanıtla
ankara merkez:

6 ay süre veriyorum , 6 ay sonra seni kimse takmayacak sayın d. oğlu. çok ukalasın havalısın samimi bir konuşman yok .

29
7
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title