Haberler

Daü Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarına Öğrenci Kabul Edecek

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim Ve Araştırma Enstitüsü Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarına Başvuru Kabul Ediyor.

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) lisansüstü eğitim, öğretim ve araştırma enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru kabul ediyor. DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elvan Yılmaz, 2010-2011 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci kabul edeceklerini bildirdi.

Prof. Dr. Yılmaz, 2010-2011 akademik yılında yeni yüksek lisans ve doktora programları açtıklarını ve öğrenci kabulüne başlayacaklarını bildirdi. Her geçen yıl kayıtlı öğrenci sayısının çoğaldığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, 2010 yılı sonu itibariyle 163 doktora öğrencisinin 2276 yüksek lisans öğrencisinin diploma aldığını bildirdi.

DAÜ'de doktora ile tezli ve tezsiz olmak üzere yüksek lisans programları olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına yenilerini eklediklerini ve 2010-2011 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde İletişim doktora programı ile Finans doktora programına ve Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı ile İç Mimarlık yüksek Lisans programlarına da öğrenci kabul edileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Yılmaz, Konaklama İşletmeciliği ile Bankacılık ve Finans alanlarında uzaktan eğitim ile yüksek lisans programlarını da yürüttüklerini belirterek uzaktan eğitim ile yüksek lisans programlarının, yoğun iş hayatı dolayısıyla yüksek lisans programlarına erişemeyenlere önemli bir fırsat yarattığını belirtti.

Yetkin bir akademik kadroya, 30 yılı aşkın deneyime sahip Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin sunduğu yüksek lisans ve doktora programlarının çeşitliliği yanında Üniversitede varolan özgür ve yaratıcı bilimsel ve düşünsel ortamın bu programlarda sürdürülen eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını beslediğini, Üniversitenin bilimsel araştırmalara mümkün olduğunca maddi destek sağladığını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, gençleri Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin sunduğu fırsatları inceleyip değerlendirmeye davet ettiğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine ve en az 2.50/4.00 genel not ortalamasına, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları da isteniyor.

Geçerli bir belgeye sahip olmayan adaylar ise 3 Şubat 2011 tarihinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan Yeterlik Sınavı'na alınacaklar. Daha detaylı bilgi ise http://grad.emu.edu.tr adresinden elde edilebiliyor. Başvurular 31 Ocak 2011 tarihine kadar DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne veya DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü'ne yapılabilecek.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title