Haberler

Daü Bankacılk Ve Finans Kongresi Ardından

Güncelleme:

Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Jenkıns: "Kongre, Daü'yü Bölgede Finans Alanında Önemli Bir Merkez Haline Getirecektir"

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından ilki gerçekleştirilen ve bölgenin en büyük finans kongresi olma özelliğini taşıyan "Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Kongresi" başarıyla tamamlandı. Üç gün süren kongrede ilk gün yedi, ikinci gün yedi ve üçüncü gün on olmak üzere toplam 24 panel gerçekleştirildi. Kongreye 38 farklı ülkeden 200'ü aşkın finans uzmanı, bankacı ve akademisyen katıldı.

Kongrenin tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Hatice JENKINS, kongrenin oldukça başarılı geçtiğine değinerek, DAÜ'nün bu kongre ile birlikte bölgede finans alanında önemli bir merkez olma yönünde olumlu tepkiler aldığını söyledi. Finans konusunun dünyanın tüm bölgelerinde önemli bir konu olduğunu ve birçok bölgede ekonomik krizin yaşandığı böyle bir dönemde uluslararası bir bankacılık-finans kongresine imza atmanın ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. JENKINS, Kıbrıs adasının lojistik konumunun da böyle bir konferansa ev sahipliği yapılmasında ayrıca büyük anlam taşıdığının altını çizdi. Ortadoğu, Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika'dan birçok finansçıyı bu konferans sayesinde biraraya getirdiklerine değinen Doç. Dr. JENKINS, böylelikle finans konusunda geri kalmış ülkelerin de batıdaki deneyimlerden faydalanma imkanına sahip olduklarını söyledi.

Dünyaca Ünlü Kişiler Ana Konuşmacı Olarak Katıldı

Doç. Dr. Hatice JENKINS, kitapları tüm dünyada okutulan, finans alanında duayen olmuş dünyaca ünlü isimleri söz konusu kongrede ağırlamış olmanın da haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek ana konuşmacıların konuları hakkında da bilgi verdi. "Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Kongresi"nde Harvard Üniversitesi Profesörlerinden Jay ROSENGARD "Thinking Outside of the Organizational Box: Institutional Innovation in the Sustainable Provision of Microfinance Services – Organizasyon Kutusunun Dışında Düşünebilmek: Mikrofinans Servisi Sağlamada Kurumsal Yenilik", New York Üniversit

esi Profesörü Anthony SAUNDERS "Are Banks Still Special ? – Bankaların Konumu Hala Özel mi?, Londra City Üniversitesi'nden Prof. Meziane LASFER " Investor Protection, Taxation and Dividends – Yatırımcıların Korunması, Vergilendirme ve Hissederlara Yapılan Ödemeler" ve Queen's Üniversitesi'nden Prof. Frank MILNE ise "General Approaches for Modeling Liquidity in Asset Markets and their Application to Risk Management Systems - Sermaye Pazarındaki Likidite Modellerinin Risk Yönetim Sistemlerine Uygulanmasına Genel Yaklaşımlar" konularında tüm katılımcılara ders niteliğinde konuşmalar yaptılar.

Kongre süresince öğrencilerden hiç bir kayıt ücreti alınmadığını ve öğrencilerin serbestçe tüm panelleri takip edebildiklerini söyleyen Doç. Dr. JENKINS, kitaplarını okudukları profesörleri yakından tanıma fırsatı bulmanın öğrenciler için eşsiz bir imkan olduğunu ve vizyonlarını geliştirdiklerini vurguladı. Doç. Dr. JENKINS, iki senede bir yapılması planlanan kongrede yapılan tüm sunumların kitap haline getirileceğini ve bunun da DAÜ'nün akademik çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını açıkladı. Bu denli önemli kongrelere imza atmanın bir üniversitenin tanıtımına, dünya genelinde çeşitli işbirliği anlaşmalarına sahip olmasına ve öğrenci akışına büyük katkı sağladığını anlatan Doç. Dr. JENKINS, "Finans krizlerinin olduğu bir ortamda doğru zamanda, doğru yerde, doğru şeyi yaptık. Büyük bir açığı kapattık ve ileriye dönük olarak önemli bir adım attık." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda ise Doç. Dr. JENKINS kongrenin başta ana sponsorları olan ve kongrenin düzenlenmesinde büyük mali destekleri bulunan TC Merkez Bankası, KKTC Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yardım Heyeti'ne teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. JENKINS ayrıca kongrenin diğer sponsorları Türkiye Bankalar Birliği, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, Creditwest Bank, İktisat Bank, AsBank, Akfinans Bank, Türk Bankası, İş Bankası, Faisal İslam Bankası, Kooperatif Merkez Bankası, Business Management School ve Cyprus Tourism Centre'e

de teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title