Haberler

Darıca'da Engellere Yer Yok

Kısa adı DAREN olan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir program düzenledi.

Kısa adı DAREN olan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir program düzenledi.

Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi (DAREN) 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Gar Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Gebze Hizmet Merkezi'nde görevli uzmanlar Nagihan Kayhan ve Barış Keskinci'nin verdiği eğitim seminerinde engellilerin karşılaştığı zorlukların nasıl aşılabileceği, engelliler için çıkarılan yasalar ve bunların uygulanması gibi konular üzerinde durulurken, seminerin ardından Darıca Belediyesi Bilgi Evleri Korosu verdiği müzik ziyafetiyle kulakların pasını sildi.

Programda bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bizler Darıca Belediyesi olarak yaklaşık 1200 engelli vatandaşımıza hizmet verdiğimiz, Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi sayesinde ilçede yaşayan engelli vatandaşımızla sürekli irtibat halinde olmak kaydıyla,değişik sosyal ve kültürel etkinliklerle onları topluma kazandırmayı ve toplumla bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz bilgisayar,müzik ve tiyatro kurslarıyla da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz.Engelli çocuklarımızı toplumdan soyutlamadan onları topluma kazandırmak adına hep birlikte çalışalım.Onların eğitimine önem verelim. Unutmamalıyız ki eğitim her engeli aşar.Onlara sahip çıkmak başta fedakar aileleri olmak üzere hepimizin asli görevidir" dedi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman'da sosyal sorumluluğun bir gereği olarak herkesin engelli vatandaşlara sahip çıkması gerekliliği üzerinde durarak, bu tür etkinliklerin engelli vatandaşların sorunlarına bir nebze de olsa çare olabileceğine vurgu yaptı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Ömer Karaman Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title