Haberler

Darıca'da Arife Günü Mezarlıklar Doldu Taştı

Darıca da bayram öncesi mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar Darıca Belediyesi’nin dağıttığı çam fidelerini mezarlıklara dikerken, arefe günü mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara gün boyunca mezarlıklarda çay ikramında bulunuldu.

Darıca da bayram öncesi mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar Darıca Belediyesi'nin dağıttığı çam fidelerini mezarlıklara dikerken, arefe günü mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara gün boyunca mezarlıklarda çay ikramında bulunuldu.

Darıca Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından bayram öncesi genel bir temizlik yapılan mezarlıklarda arefe günü ziyarete gelen vatandaşlara gün boyunca hizmet verilirken, vatandaşlara çay ikramında bulunan Darıca Belediyesi, aynı zamanda mezarlıklara dikilmesi için vatandaşlara ücretsiz çam fidesi dağıttı. Öğle namazının ardından ise mezarlıklarda Kuran-ı Kerim okutuldu.

Mezarlık Müdürlüğü yetkilileri arefe ve bayramın ilk iki günü, Pelitli Köyü'ne defnedilen Darıca'lı vatandaşların yakınları için de mezarlıklardan araç kaldırılacağını ifade ederek, vatandaşların bu konudaki taleplerini de karşılayacaklarını ifade ettiler. Araçlar saat 14: 00 'da Emek Merkez Cami, Osmangazi Merkez Cami, Nenehatun Özbay Cami, Çınar Cami, Yunus Emre Camisi, Bahçelievler Camisi, İstasyon Yeni Cami ve Kültür Merkezi önünden hareket edecek.

Başkan Karabacak, "Bu mübarek günde kabirlerimizi ziyaret eden vatandaşlarımıza 500 adet çam fidesi dağıtarak mezarlıklarımızı güzelleştirmeyi hedefledik. Gün boyunca ücretsiz olarak çay servisi yapıp vatandaşlarımızın soluklanmasına olanak sağladık. Öğle namazından sonrada Kuran-ı Kerim tilavetiyle geçmişlerimizin ruhuna dualar ettik. Yine ilçemizdeki şehitlerimizi ziyaret ederek onlar içinde duada bulunduk" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Darıca Yerel Haberler

title