Haberler

Darende'den Kısa Kısa

Darendeli mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendi'nin oğlu Ahmet Şemsettin Ateş, vefatının 7.yılında adının verildiği Erkek Öğrenci Yurdu'nun düzenlediği programla anıldı.

Darendeli mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendi'nin oğlu Ahmet Şemsettin Ateş, vefatının 7. yılında adının verildiği Erkek Öğrenci Yurdu'nun düzenlediği programla anıldı.

Birgül Okulları Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Ahmet Şemsettin Ateş Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Veysel Demir, Darende'de sosyo-kültürel hayatın gelişmesine önemli katkıları olan Ateş'i hayırla andıklarını belirtti. Ateş'in yaşamın güzelliklerini insanlarla paylaştığını dile getiren Demir, "Ateş, ayırt etmeksizin kendisinden yardım isteyen herkese elinden gelen gayreti sarf etmiş, vefatından önce çok sayıda insanda borç verdiği alacağı olmasına rağmen, 'herkese hakkım helal olsun' deme erdemini gösterecek kadar cömert biridir. Darende ve çevresinin ağaçlandırılması ve insanların modern, güzel evlerde yaşamasına öncülük etme adına birçok yeniliği ilçeye kazandırmıştır. Ecdadı gibi hayır hizmetlerinde öncülük etmiş, bir ağabey olarak herkes tarafından sevilmiş, sayılmıştır" diye konuştu.

Ateş'in hayattayken eğitime verdiği önemin devamı olarak adı verilen erkek öğrenci yurdundaki yüzlerce öğrencinin ücretsiz barınmasının sağlandığını ifade eden Demir, Ateş'in hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin Ateş'le ilgili hazırladıkları şiirleri okuduğu programda, Ateş'in hayatını konu alan sunum gerçekleştirildi, kendi yazdığı şiirleri seslendirildi.

-Darende'de ziyaretçi yoğunluğu-

Tarih, doğa, kültür ve inanç değerlerinin bir arada bulunduğu Darende ilçesi, havaların ısınmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Çevre illerden Darende'ye gelen vatandaşlar, Somuncu Baba Camisi'ni ziyaret etti, ardından Somuncu Baba Tanıtım Merkezi'ni gezdi. Vatandaşların bir kısmı Tohma Kanyonu'nda gezerek vakit geçirirken, bazıları da piknik yapmayı tercih etti. Bazı vatandaşlar Hasan Gazi Şehitler Abidesi'nde dua etti, bazıları da Günpınar Şelalesi'ni gezdi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan ilçeye bu sene daha fazla ilgi olmasını beklediklerini bildirdi. Aktaş, "Geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın vatandaşın geldiği Darende'yi, Türkiye'nin farklı illerindeki etkinlerle tanıtmaya çalıştık. İlçe hakkında bilgi edinenler, meraklarını ziyarete dönüştürmeye başladı. Yaptığımız çalışmanın verimini alacağımızı ümit ediyorum. Darende, her yaş ve kesimden insanın kendi zevk ve ilgi alanına göre bir şeyler bulacağı bir yer. Doğa, tarih, kültür ve inanç merkezi olma özelliğiyle pek çok insanın beğendiği, ziyaret etmekten memnuniyet duyduğu ve tekrar geldiği bir yer. İsmini duyup henüz göremeyenlerle ziyaret etmekten memnuniyet duyanları ilçemize bekliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Aslan Tektaş

Yayıncı: Tuba Karahan - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Osman Hulusi Efendi Somuncu Baba Veysel Demir Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title