Haberler

Darende'de Sel

Malatya’nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası sel yaşandı.

Malatya'nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası sel yaşandı.

Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası Gürpınar Mahallesi'ndeki bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Patpat Deresi'nin taşmasıyla yaşanan selde yolda bulunan 10 araçta hasar oluştu. Sel suları nedeniyle Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi ile Darende arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu yaklaşık yarım saat araç trafiğine kapandı.

Sel sonrası jandarma tarafından bölgede tedbir alınırken, Darende Belediyesine ait iş makineleri, yol üzerindeki kum, çakıl ve kaya parçalarını temizledi.

Sağanak yağış sonrası Somuncu Baba Külliyesi'ne giden Somuncu Baba Prestij Yolu da sular altına kalırken, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Görevlilerce oluşturulan tahta köprülerle mahsur kalanlar kurtarılırken, belediye ekipleri sel sonrası temizlik çalışması başlattı.

Malatya-Darende Karayolu üzerindeki Aşağı Ulupınar Mahallesi'nde de sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası sel suları karayolunu bir süreliğine ulaşıma kapatırken, bölgeye yönlendirilen karayolları ekipleri temizlik çalışması başlattı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Somuncu Baba Gürpınar Malatya Darende 3. Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title