Haberler

Darende'de Çiftçilere Tarımsal Araç Desteği

Darende ilçesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca desteklenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğünce yapılan projeler ile Darendeli çiftçilere çeşitli tarım araç ve gereçleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Darende ilçesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca desteklenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğünce yapılan projeler ile Darendeli çiftçilere çeşitli tarım araç ve gereçleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Törende 20 adet traktör, 20 adet polen kurutma makinesi, 13 adet bal süzme makinesi, 6 adet bal dinlendirme makinesi, 2 bin 222 adet polen tuzaklı kovan, çiftçilere teslim edilirken, projelerin toplam tutarının 1 milyon 608 bin TL olduğu bildirildi.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, "Eskiden böylesine teşvik ve projelerden vatandaşların haberi dahi olmuyordu. Ama bugün artık vatandaş bun sorgulamaya başladı. Nerede hangi imkan var, nasıl istifade edebiliriz onun araştırmasını yapabiliyor. Bu güzel bir gelişme, bunu devam ettirebilirsek çiftçimiz birim metrekareye aldığı verimi azami noktaya taşımış olacak, emeğinin karşılığını almış olacaktır. Bu sene Allah'a şükür, Malatya olarak toplamda 62 projeye ulaştık. Bunun 5'ini 2012'ye ait sayarsak, 57 projeyi 2013'de sunarak destek sağlanmış. Verdiğim rakamlar desteklenenler, bu demek oluyor ki daha fazla projeyi sunmuşuz. İyi proje hazırlar, konumuzu iyi seçersek, devlet gerçekten teşvik ediyor yanımızda bulunuyor" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise törende şunları söyledi:

"Malatya olarak ne kadar proje üretirsek, Avrupa Birliği hibe fonunda bulunan 1 milyar euroluk kısmının birazını şehrimize, insanımıza kazandırabiliriz. Yeter ki Malatyalı çiftçilerimiz üreticilerimiz proje üretelim ve bu kaynağı Malatya'ya çekebilelim. Örneğin arıcılık bugüne kadar Malatya'da çok fazla ön plana çıkmamış bir alandı, bu proje desteklemeleri ile daha da gelişeceğine inanıyorum."

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, proje hakkında bilgi vererek, "Bu ve benzeri her türlü hibe desteklerinden vatandaşların azami ölçüde yararlanmasını sağlamak temel amaçlarımızdan biridir. İlçemizden 79 projenin hazırlanmasında özveriyle çalışan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'daki tarımsal üretimde alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, "Biz eğer alternatif ürünleri kayısıyla birlikte Malatya'nın ekonomisi anlamında bölgede ilimizin yapmış olduğu bu yarışta önemli bir yol kat edeceği kanaatindeyim. Yerel yönetim olarak bu konuda sessiz kalmadık, konsantre fabrikasıyla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Soğuk hava deposuyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor" ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılı İl Müdürü Ali Selvi, "Bakanlığımız çok önemli olan tarım sektörüne büyük destekler veriyor. 2013 yılında 9 milyarlık bir destek dağıtıldı, inşallah bu yıl da 10 milyarlık bir destek sağlanacak. Eskiden üretsin ya da üretmesin doğrudan gelir desteği adıyla para dağıtılıyordu şimdi çiftçilerimiz, ne kadar üretirse o kadar teşvik sağlanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere anahtarları teslim edildi.

Törene; Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Ziraat Odası Yetkilileri, MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şinasi Kazancıoğlu, MHP Darende Belediye Başkan Adayı Lütfü Gültekin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vasip Şahin Ak Parti Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title