Haberler

Dardanel Önentaş Tüm Alacaklı Finansal Kuruluşlarla Anlaşma Sağladı

Dardanel Önentaş, alacaklı bankalardan Vakıfbank, İş Bankası, Tasfiye Halinde Emlak Bankası ve Kalkınma Bankası ile sürdürülen görüşmelere daha önce anlaşma imzalanan RTC Varlık Yönetim A.Ş.'de dahil ederek, 5 alacaklı kurum olarak hazırlanan ortak tek bir metin üzerinde anlaşma sağladı.

Dardanel Önentaş, alacaklı bankalardan Vakıfbank, İş Bankası, Tasfiye Halinde Emlak Bankası ve Kalkınma Bankası ile sürdürülen görüşmelere daha önce anlaşma imzalanan RTC Varlık Yönetim A.Ş.'de dahil ederek, 5 alacaklı kurum olarak hazırlanan ortak tek bir metin üzerinde anlaşma sağladı. Böylece Dardanel Önentaş, tüm alacaklı finansal kuruluşlar ile anlaşma sağlanmış oldu.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada alacaklı bankalar ile yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi verildi. Şirket açıklamasında alacaklı bankalardan Vakıfbank, İş Bankası, Tasfiye Halinde Emlak Bankası ve Kalkınma Bankası ile sürdürülen görüşmelere daha önce anlaşma imzalanan RTC Varlık Yönetim A.Ş.'de dahil edilerek, 5 alacaklı kurum olarak hazırlanan ortak tek bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı bilgisini verdi. Böylece tüm alacaklı finansal kuruluşlar ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Açıklamaya göre, anlaşma ana metninde mutabık kalınmış borç rakamından mahsup edilmek üzere şirketin ve Dardanel Enez Konserve Sanayi A.Ş. şirketinin gayrimenkullerinin belirlenmiş bedel ile bankalara devredilmesi, kalan bakiyenin iki yılda nakit olarak ödenmesine karar verildi. Ayrıca 3 yıl süreyle devredilen gayrimenkulleri bedelsiz kullanma hakkının bulunması, 3 yıl sonuna kadar devredilen gayrimenkullerin borçtan yapılan mahsup tutarının faiziyle ödenmesi halinde gayrimenkulleri geri alma hakkının olması karara bağlandı.

Açıklamada, en son açıklanan 30 Eylül 2013 tarihli bilançoda, toplam banka borcu içerisinde anlaşma sağlanan kurumlara, borcun oranı yüzde 95.67 olduğu vurgulanarak, bu anlaşma ile yaklaşık 115 milyon dolar öz kaynaklarda artış olduğu bildirildi.

-YÖNETİM KURULU YATIRIM KARARI ALDI-

Şirket, ayrıca KAP'a 31 Aralık 2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na ilişkin de açıklamada bulundu. Yatırım yapılması gündemiyle toplanan Yönetim Kurulu şu kararları aldı:

"-Şirketimize ait Dardanel Enez Konserve San. A.Ş.'nin 2014 yılında mevcut tesislerinde salça ve domates konserveleri üretimi ile faaliyete geçirilmesine, şirketimizin faaliyetleri arasında yer alan küçük balık konserveleri ile kum midyesi üretiminin de bu şirket bünyesinde yapılmasına,

-Önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde şirketimizin faaliyetlerini sürdürdüğü Çanakkale ile Kepez ilçesindeki arazisinden Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasına, Çanakkale ili Gökçeada İlçesinde ayrıca bir üretim tesisi kurulmasına,

-Bu amaçla Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi yatırımı için 9 milyon 983 bin 121 TL tutarında, Gökçeada yatırımı için ise 8 milyon 138 bin TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi müracaatında bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Çanakkale Gökçeada Enez Ekonomi Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title