Haberler

DAP Kapsamında Besicilere Destek Sunulacak

Güncelleme:

Doğu Anadolu Projesi kapsamında bölgedeki 695 besiciye, damızlık besi desteği verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında bölgedeki 695 besiciye, damızlık besi desteği verileceğini belirtti.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) bölgelerinde, koyun-keçi işletme ve damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konularında hibe desteği verilmesi için damızlık besi materyali tebliğinin 30 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlandığı hatırlatıldı.

Proje kapsamında 35 ilde hayvancılık yatırımlarının destekleneceği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 2014 yılında Erzurum genelinde 2 bin 166 başvuru yapıldığı, bu başvurulardan bin 471'inin bakanlık tarafından onaylandığı bildirildi.

Onaylanan başvuruların bin 446'sının büyükbaş, 25'inin ise küçükbaş başvurusu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küçükbaş başvuru sayısı olan 25 başvuruda 169 küçükbaş hayvan talep edilmiştir. Onaylanan başvurulardan 50 montofon ırkı damızlık boğa başvuru sırası esas alınarak dağıtılmıştır. Geriye kalan 695 başvuru talebi ise bakanlığımıza gönderilmiş ve onaylanması beklenmektedir. Destekleme ilişkin kararda DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için yapılacak yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır."

Hibe desteğinden faydalanacak yetiştiricilerin en az bir yıl süre ile aktif olarak TÜRKVET kayıt sisteminde kaydının bulunması zorunluluğu bulunduğu hatırlatılan açıklamada, kurulu veya kurulacak işletmelere yeni inşaat veya tadilatta yüzde 50, damızlık boğa, koç ve teke alımında yüzde 80 hibe desteği ödemesi yapılacağı ifade edildi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Erzurum Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title