Haberler

Danişmendli Devleti'nin Kuruluş Yıl Dönümü Anısına 1080 Fidan Dikildi

Tokat’ın Niksar ilçesinde Danişmendli Devleti’nin kuruluş yılı olan 1080 yılını temsilen 1080 fidan toprakla buluştu.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Danişmendli Devleti'nin kuruluş yılı olan 1080 yılını temsilen 1080 fidan toprakla buluştu.

Niksar Belediyesi tarafından ecdada saygı, tarihe sahip çıkma adına Danişmendli Devleti'nin kuruluş yılı olan 1080 yılını temsilen Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bir alana Danişmend Hatıra Ormanı ismi verilerek 1080 adet fidan dikimi yapıldı.

Düzenlenen törene İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hayrettin Tekin ile Dursun Özyurt, Niksar Devlet Hastanesi Müdürü Ömür Özdemir, TEMA Temsilcisi Tahsin Çamkerten, İl Genel Meclisi Üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Düzenlenen törende ağaç dikmenin ve çevreye sahip çıkmanın önemiyle ilgili bir konuşma yapan TEMA İlçe Temsilcisi Tahsin Çamkerten yapılan bu çalışmadan ötürü Niksar Belediyesi'ni tebrik ederek, bu hatıra ormanının gelecek nesillere taşınması için gereken gayreti göstereceklerini söyledi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise sözlerine, "Kim; elinde fidan varken kıyametin kopacağını bilse, o fidanı mutlaka diksin.." hadisi şerifi ile başladı. Başkan Özcan konuşmasında; "Yeşille nikahımız bir daha kıyılıyor. Tarihin başkent Niksar, bir kez daha tarihini yeşil gövdesinde ağırlıyor. Bize bu etkinliğimizde katkı sağlayan değerli Orman İşletme Müdürümüz İlhan Yazıcı beye teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük destekler verdiler. Bir diğer teşekkürü de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimine etmek istiyorum. Bizlere böyle güzel bir programda ev sahipliği yaptıkları için. Ecdadımıza yakışır bir nesil olma adına, onların isimlerini yaşatmak adına böylesine güzel bir etkinliği tertip ettik. Bizlerin bu heyecanına ortak olan siz değerli hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra da çevre dostu projelerimiz devam edecek. Sizlerle birlikte bu kentimizi daha yeşil bir kent haline getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından TEMA Temsilcisi Tahsin Çamkerten fidan dikimi hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra Mezarlık selvisi, kızılçam ve fıstık çamdan oluşan 1080 adet fidan toprak ile buluştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdilek Özcan AK Parti Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title