Haberler

Mersin'de Dalda Kalan Mandalina İçin Kampanya

Güncelleme:

Mersin'de, mandalinanın tüketimini artırmak için "Narenciye Dalında Kalmasın, Çocuklarımıza Vitamin Olsun" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Mersin Ticaret Borsası (MTB), bu yıl üretim fazlalılığı nedeniyle dalında kalan mandalinanın tüketimini artırmak için "Narenciye Dalında Kalmasın, Çocuklarımıza Vitamin Olsun" sloganıyla kampanya başlattı.

MTB Başkanı Abdullah Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, mandalinanın dalındığını kaldığını, bu nedenle de üreticilerin mağdur olduğunu savundu.

Mağduriyetin giderilmesi için kampanya başlattıklarını belirten Özdemir, mandalinanın devlet tarafından satın alınarak, okullarda öğrencilere dağıtılabileceğini vurguladı.

İş dünyasını, medyayı ve vatandaşları bu kampanyaya destek vermeye çağıran Özdemir, "Mandalinanın dalında bekleme süresi azaldı. Dolayısıyla konu devlet tarafından da ele alınmalı. Kolay tüketilebilen ve çocukların sevdiği bir meyve olan mandalina, okullarda çocuklara dağıtılabilir. Böylece üreticilerimizin mağduriyeti giderilirken, çocuklarımızın da sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmuş olunur" ifadelerini kullandı.

Üretim fazlasını eritmek için yeni pazarlar bulmak ve iç tüketimi artırmak gerektiğine işaret eden Özdemir, vatandaşları da narenciye ürünleri tüketmeye davet etti. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Ticaret Borsası Abdullah Özdemir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title