Haberler

Dalaman Mhp'li Vural: Maskeli Siyasetin Maskesini Sökeceğiz

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Devletin Yetkililerinin "imralı Canisi" ile Diyalog Kurduğunu, Müzakere Yaptığını Öne Sürerek, "devleti Kim Yönetiyor Sayın Başbakan, Sen Değil Misin? Sen Karda Yürüyüp İzini Belli Etmiyorsun. Bu Maskeli Siyasetin Maskesini Sökeceğiz. Millet Gerçekle Karşı Karşıya Kalacak" Dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, devletin yetkililerinin "İmralı canisi" ile diyalog kurduğunu, müzakere yaptığını öne sürerek, "Devleti kim yönetiyor Sayın Başbakan, sen değil misin? Sen karda yürüyüp izini belli etmiyorsun. Bu maskeli siyasetin maskesini sökeceğiz. Millet gerçekle karşı karşıya kalacak" dedi.

Oktay Vural, 12 Eylül'de yapılacak Aanayasa değişikliğine 'Hayır' oyu verilmesi için yürütülen propaganda çalışmaları çerçevesinde Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne geldi. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve partililer tarafından karşılanan Vural, Dalaman Belediye Başkanı MHP'li Sedat Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Oktay Vural, burada yaptığı konuşmada AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın dün akşam bir televizyon programına katıldığını ve burada bir 'U dönüşü' yaptığını öne süren Oktay Vural, daha önce "PKK terör örgütü ile görüşmedik" diyen Başbakan Erdoğan'ın bu kez "Devlet yetkilileri görüşebilir" dediğini belirtti. Vural, "Devleti kim yönetiyor Sayın Başbakan, sen değil misin? İşine geldiği zaman 'Askeri de devleti de ben yönetirim. Milletten iradesini aldım. Ben millete hesap veriyorum' diyen Başbakan, PKK ile diyoloğu ve müzakereyi kurduğu ortaya çıkınca 'Devletin yetkilileri görüşür' demekte. O masalarda neleri konuştuğunuzun hesabını vereceksin. Bugün PKK ile bir görüşme yapıldığı ortaya çıkmıştır. Ne görüştüklerini de biliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "kilidi açtık" diye bir ifade kullandığını ileri süren Oktay Vural, "Referandum kilidini mi açtınız? Hangi kilidi açtıysanız bunun hesabını vereceksiniz. Bu görüşmelerin iradenizle, bilginiz altında olduğunu biliyoruz. Sayın Başbakan görüşmediklerini iddia ederek bunun karşılığı 'şerefsizliktir' demişti. Ramazan ayında oruçlu ağzımla bunları söylemek istemezdim. Ramazan'da oruç tutmak sadece yemek yememek değil, diline de hakim olmaktır" diye konuştu.

Dün düzenlediği basın toplantısında, "Başbakan'ın başdanışmanının PKK ile görüştüğünü itiraf ettiğini" söylediğini hatırlatan Vural, şunları söyledi:

"Ne görüştünüz? Yoksa bu tesadüf müdür? Dolayısıyla bugün geldiğimiz bu noktada İmralı canisi ile siyaseten görevlendirilmiş, siyaset bilgisi dahilinde görüşen devlet görevlileri bu görüşmelerin hangi amaçla yapıldığını açıklasın. Demek devletin yetkilileri İmralı canisi ile diyalog kuruyor. ve müzakere yapıyor. Başbakan diyor ki 'Bayrak yanında başka bayrak olmaz. Tek vatan, tek millet yanındayız.' Peki sana soruyorum. Sen değil misin, 'Türkiye'de 27 etnik grup yaşıyor. Eyalet şeklindeki yönetim şekli olur' diyen. Kuzey Irak'ın Türkiye'ye eklenmesine karşılık fedarasyon önermiyor musun? Sen karda yürüyüp izini belli etmiyorsun. Bu maskeli siyasetin maskesini sökeceğiz. Millet gerçekle karşı karşıya kalacak."

Oktay Vural, konuşmasının ardından Dalaman'da esnafı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title