Haberler

Dalaman'dan Sivil Havacılık İçin Muğla'ya Çıkartma

Dalaman Sivil Havacılık Fakültesi'nin açılışını hızlandırmak amacıyla Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Muğla'da bir dizi görüşmelerde bulundu.

Dalaman Sivil Havacılık Fakültesi'nin açılışını hızlandırmak amacıyla Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Muğla'da bir dizi görüşmelerde bulundu.

Muğla'daki dizi görüşmelerine Dernek Başkanı Süleyman Şahin, Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı ve Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kaylı, Nezike Öregil, Demokrat Parti İlçe Başkanı ve üye Hamdi Çakır, AK Parti İlçe Başkanı ve Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Üyesi Onur Turgut, Mehmet Orhan ve Nihat Tüzün'den oluşan bir ekip önce Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş'u makamında ziyaret etti. Muğla iline büyük potansiyel kazandıracak olan Dalaman Sivil Havacılık Okulu'na destek isteyip, Cumartesi sabahı derneğin düzenlediği kahvaltıya davet ettiler.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ise, bu okulun Dalaman ve Muğla için çok önemli olduğunu; ekonomik destek açısından da sponsorlar bulmaya çalışacağını söyledi. Daha sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar'ı makamında ziyaret edip, Dalaman Atakent İlköğretim Okuluna yapılacak olan binanın hızlandırılması ve Atatürk İlköğretim Okulunun Sivil Havacılık Okulu'na devri için destek istediler. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar; "Biz bu değişimin gerçekleşmesi ve Dalaman'ın böyle bir güzel okulu kazanabilmesi için her şeyi yaptık. Okulun başlayabilmesi için Atakent Okuluna yapılacak ek binanın bir an önce bitmesi gerekiyor. Bunun içinde Şehircilik Müdürlüğü'nün takibinde üstüme düşen görevi yapmaya hazırım" dedi.

Bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanı Onur Turgut Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürünü arayarak randevu istedi. Mesai bitimi olmasına rağmen makamına dönen İlker Uğur'a Dernek Başkanı Süleyman Şahin tarafından sıkıntılar anlatıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur masasının üstündeki evrakları gösterip, " Öncelikli işlerimin arasında; bunu daha da hızlandıracağım. Çorbada bizimde tuzumuz olsun" dedi.

Daha sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in Sekreterine Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Başkanı Süleyman Şahin tarafından 14.09.2013 tarihinde yapılacak sabah kahvaltısına katılması için davetiye bırakıldı.

Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Şahin'in yaptığı açıklamasında; "Dalamana kazandırılmış olan 4 yıllık Sivil Havacılık Okulunun Personel ve Öğretim Görevlerinin atamalarının yapılabilmesi ve en az 2 bölümün öğrenime başlayabilmesi eğitim için alınan helikopter ve uçak motorlarının bir laboratuara konulabilmesi için hazır bir binaya ihtiyaç vardır. Buna en uygun Dalaman Meslek Yüksek Okulu'nun bitişiğindeki Atatürk Ortaöğretim Okuluydu. Bu okulun üniversiteye tahsisi için önce MUTSO Başkanımız Bülent Karakuş'la daha sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile en son Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur ile çok sağlıklı görüşmeler yaptık. Daha geniş çaplı okulun sorunlarının ve çözümlerinin tartışılacağı Dalaman Sığla Restorantta 14 Eylül 2013 tarihinde saat 09.30 da bir kahvaltı düzenliyoruz. Başta valimiz olmak üzere MUTSO başkanımız Bülent karakuş, Muğla İl Birim Müdürlerimiz üniversite yetkililerinin de davet edildiği bu toplantımızda; daha sağlıklı sonuca ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Karakuş Süleyman Şahin Dalaman Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title