Haberler

Dağlar Delindi, Yollar Açıldı, Su; Kaynağından Alınıp Göller'e Götürüldü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Göller Yaylası’na su götürülmesi projesinin hangi şartlarda gerçekleştirildiğini, bölgeye birlikte inceleme gezisi düzenlediği basın mensuplarına yerinde anlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Göller Yaylası'na su götürülmesi projesinin hangi şartlarda gerçekleştirildiğini, bölgeye birlikte inceleme gezisi düzenlediği basın mensuplarına yerinde anlattı.

Gazetecilerle birlikte Göller Yaylası'na giden Başkan Sözlü, "Çok zorlu doğa koşullarında çalışarak Göller'e suyu çıkardık. Milliyetçilik, vatanseverlik hizmetle olur. Su, bölgenin kaderini değiştirecek. Adanamızın çok sayıda noktasında, aynı zorlu koşullarda çalışıyoruz. 5 yıllık hizmet süremizin sonunda başarılamaz denilenleri başarmış olacağız" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, basın mensuplarıyla birlikte Göller Yaylası'na giderek, bölgenin kaderini değiştirecek su projesinin uygulandığı noktalarda incelemelerde bulundu, bilgi verdi. Saimbeyli ilçesine bağlı Ayvacık Köyü Dıngırderesi kaynağında bilgi aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, söz konusu noktadan alınan suyun, çetin doğa koşullarında açılan yolla birlikte, 24 kilometrelik boru hattıyla Göller Yaylası'na çıkarıldığını belirterek, "Bürokratlarımızı, personelimizi tebrik ediyorum. Suyun kaynağına ulaşmak için 8 buçuk kilometrelik zorlu doğa koşullarının geçerli olduğu bir alanda yol yapıldı. Suyun kaynağından da Göller Yaylası'na 24 kilometrelik güzergah açıldı. Bu güzergah boru hattının götürülmesi için için kullanıldı. Yol asfaltlanarak bölgenin ulaşım ihtiyacına da cevap verecek. ASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığımız kolektif çalışmayla açtı bu yolu. Zor bir işti fakat istenirse, çalışılırsa başarılacağını bir kez daha gösterdik. 21. yüzyılda vatandaşlarımıza yol ve su hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Oy için yapmıyoruz bunları. Vatan coğrafyasını kıymetlendirmek bizim amacımız. 5'inci görev yılımızı tamamladığımızda başarılamaz denilen ne varsa hepsini tamamlayacağız. 24 kilometrelik su güzergahını da yeni bir yol olarak burada hizmete açacağız. Göller Yollası'ndaki hizmetimiz ilk değil ve son da olmayacak. Bu güzergahı şimdiye kadar kimse açamamış ve Göller'e su götürememiş. Milliyetçilik, vatanseverlik hizmetle olur. Kozan'ın yayla yollarını genişleteceğiz, halka daha kaliteli hizmet verir hale getireceğiz" dedi.

ÜRETİCİ SUYLA ZENGİNLEŞECEK

Bölge çiftçisinin, üreticisinin suyla zenginleşeceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Göller'in suya kavuşmasının ardından Nüfus 3-4 katına çıkacak. Kozan'daki göletlerle de kırsal kalkınmaya destek vereceğiz. Çetin doğa koşullarını, kaynak yetersizliğini mazeret olarak görmüyoruz. Önümüzdeki yıl yayla sezonu başlamadan Göller'deki bütün evlerin musluklarından su akacak. Bu tür hizmetlerimizi ASKİ kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Karataş 2 ay sonra Çatalan suyuna kavuşuyor. Karataş'ın çevre köylerine de gidecek su. ASKİ, şu ana kadar, verdiği temel hizmetin yanı sıra 32 km de yol yaptı" diye konuştu.

BAŞKAN SÖZLÜ'YE TEŞEKKÜR

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozanlılar adına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ve Büyükşehir ekibine teşekkürlerini iletti. Öztürk, bölge halkının en temel ihtiyaçlarından olan suyun Göller'e götürüldüğünü ifade ederek, çok çalışıldığını ve büyük emek harcandığını kaydetti.

ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLANDI

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da, kaynağından alınan suyun saniyede 60 litre olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Suyun kaynağına ulaşmak için önce 8 buçuk kilometrelik yol açıldı. Suyu 1020 rakımdan 1560 rakımına çıkardık. 24 kilometrelik yolla Göller Yaylası'na su çıkıyor. ASKİ olarak çok zor doğa şartlarında hizmet ediyoruz fakat bu bizi yıldırmıyor ve sonuca gitmemizi engellemiyor. 35-40 milyon lira ihale bedeli olan bir hizmeti, 7 milyon 930 bin liraya tamamladık. Yazın Göller Yaylası'nın nüfusu 10 bine, hafta sonu 15 bine, bayramlarda ise daha yukarıya çıkıyor."

4 AYDA TAMAMLANDI

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla başladıkları çalışmayı 4 ayda bitirdiklerini hatırlatarak, engebeli arazide su götürmenin zorluğuna işaret etti ve pompa ve depolarla yukarıya çıkarılan suyun, daha sonra yerleşim birimlerine ulaştığını açıkladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Saimbeyli Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title