Haberler

DAGC'den Basın Mensuplarına İftar Yemeği

Güncelleme:

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Erzurum Barosu'nda düzenlenen yemeğe, Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Muammer Yaylalı, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri  katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Özsoy, ifade özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirtti.  Özsoy, Basın Yasası'nda düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gazetecinin kim olduğu belli olmalı her önüne gelen gazete çıkarmamalı. Bu mesleğin daha fazla yıpratılmasında izin vermek istemiyoruz. Basın çalışanlarının can güvenliği, iş ve çalışma güvenliği sağlanmalı ve çalışanlar arasındaki gelir dengesizliği giderilmelidir. Basınımızın sorumlulukları, sorunlarının hep önünde olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu anlamda çözüm bekleyen sorunlara da bir an önce çözüm getirilmesi dileği ve beklentisi içerisindeyiz. Özellikle mesleki kuruluş olan gazeteciler cemiyetlerinin mesleki etkinliklerinin artırılması doğrultusunda yasal düzenlemelerin yapılması beklentisi içerisindeyiz. 50 yıl aradan sonra çıkarılan Basın Yasası'nda meslek örgütlerinin de görüşü alınarak yeni düzenlemelerin yapılması gerekmektedir."

Özsoy, ağır sorumluluk altında, fedakarca, zor şartlar altında çalışan, mesleki disiplin ve temel ahlak ilkeleri doğrultusunda, anayasal bütünlüğü muhafaza ederek, topluma ve demokrasiye yeni ivmeler kazandıran gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladığını kaydetti.

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da gazetecilik ve medya hakkında söylenecek çok şeyin olduğunu ifade ederek, "Gazeteciliği gerçek anlamda emek verenler, çekirdekten yetişenler yapmalı. Yaptığınız iş zor. Basın mutlaka doğruları yazmalıdır. Erzurum basınında da bu güç var" dedi.

Filistin'deki saldırılara değinen Aksak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Filistin konusunda insanımızı uyarıcı yazılar yazılmalı. Orada insanlar zulüm altında. Filistin'de yaşayanlarda birer insan, kendimizi onların yerine koyup bu duyguyu yaşamamız geriyor. Sesimizi çıkarıp mazlumların yanında yer aldığımızda gösterirsek, zulüm edenler kendilerine çeki düzen vereceklerdir. Her zaman Filistin'e destek vermeliyiz. Destek sadece İsrail ürünlerini boykot etmekle olmaz. Daha fazlasını yapmamız gerekiyor." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Muammer Yaylalı Filistin Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title