Haberler

DAGC'den Basın Açıklaması

Erzurum'da, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan bazı gazetecilerin DAGC üyeliğinden istifa etmelerine ilişkin basın açıklamasında bulundu

Erzurum'da, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan bazı gazetecilerin DAGC üyeliğinden istifa etmelerine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

DAGC'den yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin DAGC üyeliğinden ayrılmaları değerlendirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kongrede iki başkan adayı DAGC üyelerinin desteğini istedi ve seçim sonucunda Feridun Fazıl Özsoy ve listesi, 95 delegenin 56'sının oyunu alarak seçimi kazandı.

Genel Kurul salonunda Erzurum'daki bütün üyelerin ayağına giderek onları desteğini alıp, DAGC çatısı altında bütünleştirmeyi taahhüt eden ancak seçimi kaybedince bu sözünü unutan arkadaşlarımız birtakım iddialar ileri sürerek cemiyetimize toplu bir istifa dilekçesi göndermişlerdir. Basında yer alan bazı maksatlı açıklamalar karşısında DAGC yönetimi olarak bir açıklama yapma lüzumu hissedilmiştir. "

Gazetecilerin istifasının yönetim kurulunun ilk toplantısında gündeme getirileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yönetim kurulumuzca ilk toplantıda bu dilekçe gündeme getirilecektir. Ancak cemiyetimize gönderilen dilekçeden ve bazı imza sahiplerinin beyanlarından anlaşılacağı üzere söz konusu dilekçeye birtakım arkadaşlarımızın imza koymadığı, gıyaplarında başkaları tarafından imzalandığı ve kamuoyuna deklare edildiği anlaşılmıştır.

Kongre sonucunda seçimin kaybedilmesi üzerine kendilerini desteklemeyen üyeleri gazeteci olarak nitelememek ne kadar doğru bir davranıştır, anlamak mümkün değildir. "

DAGC'nin bünyesinde, gazetecilik mesleğini icra edenlerin yer aldığı anımsatılan açıklama, şöyle devam etti:

"DAGC'nin bünyesinde gazetecilik mesleğini icra edenlerin dışında kimse bulunmamaktadır. Bunu iddia edenler iddialarını ispat edemezlerse müfteri durumuna düşeceklerdir. Kaldı ki, iddiaları doğru ise seçim sürecinde gazetecilik mesleğinin dışındaki insanlardan oy istemenin mantığını açıklamak durumundadırlar.

Yine DAGC genel kurulunda, DAGC çatısının altında herkesi birleştirme söyleminin yanı sıra birtakım taahhütler yapanların, seçimi kaybedince bazı üyelerin gerçek imzasını dahi almadan isimlerini listeye yazıp istifa etmelerini üyelerimizin takdirine bırakıyoruz. "

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title