Haberler

Cunda Müzik Günleri 4. Kez Müzikseverlerle Buluşuyor

Balıkesir'in Ayvalık İlçesine bağlı dünyaca ünlü Cunda Adası'nda her yıl düzenlenen Cunda Müzik Günleri'nin 4'.sünde 3 Temmuz 2013 Bilal Karaman, 4 Temmuz 2013 Jülide Çelik ve 5 Temmuz 2013'de Yahya Dai Quartet Cunda Adası Mevlana Parkı yayındaki...

Balıkesir'in Ayvalık İlçesine bağlı dünyaca ünlü Cunda Adası'nda her yıl düzenlenen Cunda Müzik Günleri'nin 4'.sünde 3 Temmuz 2013 Bilal Karaman, 4 Temmuz 2013 Jülide Çelik ve 5 Temmuz 2013'de Yahya Dai Quartet Cunda Adası Mevlana Parkı yayındaki Cunda Güneş Saati Meydanı'nda saat 21.30'da halka açık ücretsiz konserlerle müzik severlerle buluşuyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, artık gelenekselleşen bir etkinlik olan Cunda Müzik Günleri'nin müzik severler tarafından ilgiyle beklendiğini vurgulayarak, "Bu yıl da Cunda Müzik Günleri'nde Ayvalıklılar ve kentimize gelen konuklarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi. Müzikseverlere cazın en eğlenceli halini sunmaya hazırlanan 3 Temmuz'daki ' Bilal Karaman Gypsy Swing Band' konserinde Bilal Karaman : gitar, İlker Görgülü: keman, Erhan Erbelger: gitar, Volkan Topakoğlu: bas. Dünyaca ünlü Caz yıldızlarıyla da birçok konser vermiş genç caz gitaristimiz Bilal Karaman henüz albüm çalışmalarına devam ettiği yeni projesi Gypsy Swing Band ile Çingene Cazı diye tabir edilen eğlenceli caz standartlarını bu sefer Ayvalıklı müzik severler için yorumlayacak. Repertuarlarında 'Bekledim de Gelmedin' ve 'Chardas Monti' gibi bilinen eserlere de yer veren topluluk, oldukça özgün düzenlemeleriyle müzik severlere Cazın en eğlenceli halini sunuyor.

4 TEMMUZDA JÜLİDE ÇELİK

Jülide Özçelik 4 Temmuz'da Ayvalıklılarla birlikte oluyor. İstanbul doğumlu olan Julide Özçelik, müzik eğitimine 'Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin Hafif Batı Müziği bölümünde başladı. Bu bölümden, Selmi Andak, Melih Kibar, Hakan Şensoy gibi değerli eğitmenlerden aldığı derslerle 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl 'İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'ne tam burslu olarak girdi. Bu bölümde Nükhet Ruacan, Randy Esen ve Yıldız İbrahimova'dan vokal teknikleri, Can Kozlu, İmer Demirer, Raci Pişmişoğlu, Ayşe Özbekligil, Selen Gülün, Donovan Mixon, Ricky Ford ve Timur Selçuk gibi değerli akademisyenlerden de ensemble, solfej, armoni ve Klasik Türk Müziği gibi dersler alarak Caz Vokal Performans Bölümü'nden mezun oldu. Bize ait ama evrensel standartlarda ve Türkçe sözlü bir caz albümü yapma fikriyle yola çıkan şarkıcı kendi bestelerini ve sevdiği türküleri değerli ve yetenekli genç caz müzisyeni arkadaşlarıyla birlikte yorumlayarak 2008 yılı başında "Jazz İstanbul Volume-1" adı altında çıkardı. Bu albümün başarısının üzerine bir süredir üzerinde çalıştığı "Jazz İstanbul Volume-2" albümü ise 2011 Aralık ayında müzikseverlerle buluştu.

5 TEMMUZDA YAHYA DAİ

Yahya Dai Quartet: Ankara'lı saksofonist Yahya Dai'nin 1999'da İstanbul'da oluşturduğu Yahya Dai Quartet;Akustik ensturmanların yanı sıra güncel teknik olanaklarla da donanmış bir tınıya sahiptir. 2008'den itibaren kadrosu; saksofon, flüt ve ewi'de (elektrik nefesli ensturman) Yahya Dai, tuşlu çalgılarda Ercüment Orkut, basda Kağan Yıldız ve davulda Ediz Hafızoğlu ile son halini aldı. Ağırlıklı olarak Jazz-Fusion ve Jazz-Funk bir seçkiye sahip olan YDQT, İstanbul'daki bellibaşlı Caz klüplerinin yanı sıra, Kadıköy Caz Günleri, Kaş'ta düzenlenen Echo Jazz Fest (2010), Cunda Müzik Günleri (2011), Afyon Caz Festivali (2011),Türkisch Kultutage in Vien (2012), 20. İstanbul Caz Festivali (European Jazz Club 2012) etkinliklerinde yer aldı. 2010 yılında kaydettikleri; topluluğun orjinal çalışmalarından oluşan albümleri "Ümitvar Mavi" A.K. Müzik'den Kasım 2011'de yayınlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilal Karaman Cunda Adası Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title