Haberler

Cumhuriyet Gazetesi'ne Polisten Charlie Hebdo Önlemi

Güncelleme:

Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısından bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, gazete binası önünde polis güvenlik önlemi aldı.

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, ilk sayısını çıkartacak olan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binası önünde polis güvenlik önlemi aldı.

GAZETENİN DAĞITIMINA POLİS BASKINI

Cumhuriyet gazetesinin de basıldığı İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında polis dağıtım kamyonlarını durdurdu.

Saat 01.10'da içlerinde Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin de bulunduğu Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti.

Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Saat 24.00 sıralarında "akrep" diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı.

Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin de nöbet tuttuğu görüldü.

ÇAKIRÖZER: DAYANIŞMAMIZI GÖSTERDİK

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ise Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz."

"DİNİ HASSASİYETLERE ÖZEN GÖSTERDİK"

"Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik."

İKİ YAZAR KÖŞESİNDE YAYINLADI

Çakırözer'in açıklamasına rağmen iki Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın söz konusu dergi kapağını köşelerinde yayınladıkları görüldü.

KARİKATÜRLERİN YAYINLANMASINA TEPKİ

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

"CUMHURİYET SEN KİMİN UŞAĞISIN"

Grup, gece yarısından sonra Cumhuriyet gazetesinin Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan bürosu önüne ellerinde "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın" yazılı dövizlerle geldi.

MTTB İl Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesi'nin de dergiden bazı karikatürleri yayınladığını dile getiren Erdoğan, "Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" ifadesini kullandı.Erdoğan, Müslüman ülkelerin liderlerine ve basın kuruluşlarına, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo Hürriyet Şişli Güncel Haberler

500

Yorumlar (152)

ŞAŞIRMADIM:

Cumhuriyet trajı artırmak için önce kendini bombalatdı şimdide müslümanların değerleriyle uğraşıyorlar. Nerde şeytani bi durum var cumhuriyet, sözcü, yurt, hürriyet gurubu orda. Boykot edelim bu gazeteleri.

39
3
yanıtYanıtla
fırat:

Akp liler daha dün Başbakan sanki sokakta eylem yapan halk misali paris caddelerinde yürüyordu bu karikatür dergisi için onu ne ara unuttunuz yahu :)

30
10
yanıtYanıtla
yaman:

eskiden cumhuriyet gazetesinde esas ataturkculer vardi simdi zibidiler var yazik

21
8
yanıtYanıtla
ermeni:

bravo Cumhuriyet gazetesine.

5
24
yanıtYanıtla
rasim:

vatan hainleri cumhuriyet gazetesi sözde cumhuriyetciler adını değiştir

24
3
yanıtYanıtla
EMRE:

BURADA CUMHURUYET GAZETESINE KAGIT PARCASI DIYEN KOYUNLAR. DAHA DUNE KADAR ZAMAN GAZETESI OKUMAKTAN BASLARINI KALDIRAMIYORLARDI. . . BU NE YAMAN CELISKI ANNE )))))))))))))))))))

4
23
yanıtYanıtla
ERDEM:

şerefsiz vatan hainleri cumhuriyet gazetesi yandaşları

21
4
yanıtYanıtla
Rıza SilahlıpodaMobil-IOS:

Hainler! İslam düşmanısınız.

19
4
yanıtYanıtla
yavuz sultan selimmobilWeb@haberler.com:

Pislik yahudi uşakları son çırpınışları niz

18
5
yanıtYanıtla
misafir:

cumhuriyet gazetesinin nasıl bir zihniyete hizmet ettiği anlaşılıyor. Bari Cumhuriyet adını kullanmayın

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title