Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Mersin'in Silifke ve Gülnar ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Mersin'in Silifke ve Gülnar ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Gülnar'da düzenlenen törende Kaymakam İsmail Pendik ilk olarak makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde devam eden programda Kaymakam İsmail Pendik, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Özkan Çömez, Belediye Başkanı Ahmet Günel halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Pendik, yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilere minnettar olduklarını söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti ve devletinin varlığı dosta güvendir, düşmana tehdittir ve zalime korkudur" diyen Pendik, "Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece mazlumların, masumların  ve insanlığın umudu da var demektir. Bu nedenle bizim gücümüz ve huzurumuz nasıl tüm insanlığa umut ise bizim huzursuzluk ve karmaşamız da tüm insanlık için umutsuzluktur" dedi.

Silifke

Silifke ilçesinde de kutlama programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası önünde yapılan programda Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, tören alanında öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Cinbir, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılını kutlamanın büyük coşkusunu, sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

İnsan yaşamı için 92 yıllık sürenin çok uzun olduğunu ancak bir devlet hayatı için de çok genç sayılabileceğini dile getiren Cinbir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşayacağını kaydetti.

Şiirler okunup, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve resmi geçit yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Silifke Gülnar Mersin Yerel Haberler

title