Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa, Uşak ve Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa, Uşak ve Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa'da, Vali Erdoğan Bektaş'ın makamında tebrikleri kabulünün ardından etkinlikler Hükümet Konağı önünde devam etti.

Vali Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, tören alanındakilerin bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Bektaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Manisa CBÜ Cimnastik Grubu ile Şehitler Ortaokulu öğrencilerinin gösterisinin yanı sıra öğrenciler şiirler okudu.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Manisa milletvekilleri de katıldı.

Uşak

Uşak Valisi Ahmet Okur, etkinlikler kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende, Vali Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Okur, cumhuriyetin, Türk milletine en uygun yönetim şekli olduğunu belirterek, "Kurtuluş mücadelesini veren birlik ve beraberlik duygusu bugün de aynı güç ve kararlılıkla sürmektedir" dedi.

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisinin ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

Aydın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aydın'da da coşkuyla kutlandı.

Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İstasyon Meydanı'nda devam eden törende Vali Ayyıldız, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Murat Kırkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Ayyıldız, cumhuriyetin kuruluşunu kutlamanın milli bir vazife olduğunu ifade etti. Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Türk tarihinde bayram yapmaya değer nice zaferler vardır. Bu en büyük bayramımızda, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımlarla gurur duyuyoruz. Cumhuriyet, ulusumuzu çağdaş dünyaya tanıtan inkılapların da başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet; çalışmak, yükselmek, milli birlik ve beraberlik ruhu demektir. Bu vesileyle Atamızı, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz."

Konuşmanın ardından şiirler okundu, spor müsabakaları ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

29 Ekim Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title