Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Malatya'nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Malatya'nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Darende'deki kutlamalar Kaymakam Ali Türk'ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra şehir stadında tören düzenlendi.

Burada konuşan Kaymakam Türk, herkesin bu ülkenin eşit haklara sahip, ayrım gözetilmeksizin asil ve özgür vatandaşları olduğunu belirterek, "Cumhuriyetin en önemli fazileti, eşitlik, adalet, hürriyettir. Millet egemenliğine dayanan, gücünü millet iradesinden alan cumhuriyet rejiminin temel esasları, bireylerin hak ve özgürlüklerini teminat altına alması, toplumda adalet duygusunun yerleşmesini sağlayacak bir hukuk düzenini tesis etmesidir" dedi.

Cumhuriyetin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmek gerektiğini kaydeden Türk, "Bu gün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltme, geçmişte olduğu gibi bu gün de tek yürek olma günüdür. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir olarak, birlik olarak cevap verme günüdür. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız" diye konuştu.

Öğrenciler şiir okudu.

Çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyeler verildi.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ortanca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Hekimhan

Hekimhan'daki kutlamalarda da Kaymakam Tunahan Efendioğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Sakarya İlkokulunun bahçesindeki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Kaymakam Efendioğlu, konuşmasında, cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını belirterek, "Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır" dedi.

Öğrenciler şiir okudu, marşlar söyledi, halk oyunları gösterisi sundu.

Törene Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Osman Öztürk, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Arguvan

Arguvan'daki kutlamalar Kaymakam Selçuk Yosunkaya'nın makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Daha sonra Nazım Hikmet Meydanı'nda tören yapıldı.

Yosunkaya, buradaki konuşmasında, halkın bayramını kutladı.

Yosunkaya, cumhuriyetin 92 yıl önce bu gün, Türk milletinin türlü sıkıntı ve yokluğa rağmen bir ve birlik olma ülküsü içerisinde verdiği mücadelenin ardından kurulduğunu belirterek, "Tıpkı bundan önceki dönemlerde olduğu gibi günümüzde de dış güçler ve içteki şer odaklarının ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları üzüntüyle takip etmekteyiz. Tarihin her safhasında sahip olduğu önemli jeopolitik konumu sebebiyle vatanımızın üzerinde oyunlar oynanmıştır. Bizim üzerimize düşense atalarımızın Çanakkale'de, Sakarya'da, Afyonkarahisar'da yaptığı gibi bir ve beraber olarak bu oyunları sonuçsuz bırakmaktır. 78 milyon vatandaşımızla hepimiz bu ülkenin asli, hür ve eşit haklara sahip bireyleriz" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yosunkaya, "Farklılıklar bir kavga ve ayrım sebebi değil, tam tersine birer zenginlik ve hazinedir. İçerisinde yaşadığımız Arguvan'da bu zenginliğin en güzel örneklerini vermekteyiz. Bizim bu uyumumuzun tüm ülkeye örnek teşkil etmesini dilerim" dedi.

Yosunkaya, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşları ve bu topraklar için şehit ve gazi olanları rahmet, saygı ve minnetle andığını kaydetti.

Törene Garnizon Komutanı Üsteğmen Cem Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Emniyet Amiri Göksel Akar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz ve diğer daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hekimhan Malatya Arguvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title