Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Edirne'deki  tören, Talatpaşa Caddesi'nde, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Vali Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, cumhuriyetin, milletin bağımsızlık ve özgürlükten asla taviz vermeyeceğinin ve milletin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

20. yüzyılın dünyada bir çok felaketin ve savaşların yanı, milletlerin kaderini değiştiren çok önemli olaylara da sahne olduğunu anlatan Vali Şahin, "Bir çok imparatorluk ve devlet tarihe karışırken yerine yeni milli devletler kurulmuştur. Bunların en önemlisi genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıdır. Yaşasın var olsun cumhuriyet. Cumhuriyetimizin mimarı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 92 yıl önce önümüze koyduğu hedeflerde  çok büyük mesafeler aldık. Artık yeni hedefimiz ülkemizi çağdaş dünyanın daha ilerisine götürmektir" diye konuştu.

Tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit merasiminin ardından sona erdi.

Tekirdağ

Tekirdağ'daki kutlamalar Atatürk Bulvarı'nda Vali Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek askeri birlik, öğrenci ve vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle başladı.

Vali Salihoğlu, konuşmasında, cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yılına milletçe ulaşmış olmanın mutluluğu ve onurunun yaşandığını belirtti.

Cumhuriyetin büyük mücadeleler sonunda kazanıldığını anlatan Salihoğlu, "Ülkemizin yönetim şekli ve anlayışını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eser ve çağdaşlaşma projesidir. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma ve üzerine çıkma yolunda en önemli adımdır" diye konuştu.

Tören, şiirler okunması, halk oyunları gösterisi sunulması ve geçit törenin ardından sona erdi.

Kırklareli

Kırklareli Valiliği'nde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Vilayet Meydanı'nda devam eden törende Vali Civelek, Tuğgeneral Koçak ve Kesimoğlu, askeri araç üzerinden askeri birlik, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Civelek, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunun yaşandığını söyledi. Cumhuriyeti var eden değerlerin milletin değerleri olduğunu ifade eden Vali Civelek, şunları kaydetti:

"Milletimiz bağımsızlık vatanın ve milletin bölünmek bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliği, demokrasi hukukun üstünlüğü insan hak ve hürriyetlerinden asla taviz vermeyeceği çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı ile devlet ve milletin bütünleşmesinin gerçek kaynağı olan cumhuriyetle anlam bulmuştur. cumhuriyetin kazanımları yaşamımızın vazgeçilmez unsurudur. Sizler ve gelecek her kuşak bilmelidir ki geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz."

Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişi ile sona erdi. Törene çocuklar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title