Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Karabük'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Karabük'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kent Meydanı'ndanki törende Vali Orhan Alimoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tören alanında bulunan vatandaşların bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Alimoğlu, Türk milletinin medeni vasfıyla dünyaya damga vuran ve örnek olan bir millet olduğunu belirterek, "Geçmişte yaşanan sıkıntılar sonrası İstiklal harbinin ardından Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu zor günlerin hikayelerini büyüklerimizden dinledik. Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutluyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sundu.

Daha sonra bin metreden tören alanının yakınına inen milli paraşütçü Mustafa Kavak, Vali Alimoğlu'na Türk Bayrağı'nı teslim etti.

Ayrıca okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük ve Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Yılmaz, öğrenciler, gaziler, KARDEMİR işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Alimoğlu 29 Ekim Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title