Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında - Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlandı - Artvin / Tokat /

Cumhuriyet Bayramı Artvin'de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Artvin'de törenlerle kutlandı.

Artvin'de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları, Vali Ömer Doğanay'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Hükümet konağı önünde devam eden törene, Vali Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Adnan Dinçsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Doğanay, Cumhuriyetin yeni ufuklar ve umutlarla ilelebet kutlanması temennisinde bulunarak, "Birliğimiz, dirliğimizi, sevgimizi, saadetimizi çekemeyen dahili ve harici hainlere akıl, iman, irfan ve ahlak ile medeniyet sürecini aşıp Allah'ın izniyle ilelebet payidar kalacak bir milletiz, bir Cumhuriyetiz diye sesimizi ve sözümüzü yükseltiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları ekibi ile mehteran takımının gösterileri vatandaşlardan beğeniyle karşılandı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Tokat'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenle kutlandı.

Tokat Valisi Cevdet Can'ın valilikte protokol üyelerini kabulüyle başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Can, burada yaptığı konuşmada, bugün büyük bir bayram olduğunu, coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Törende, 86 yaşındaki İsmail Aktaş, "Savaş" isimli şiirini okudu.

Halk oyunu ekibinin gösterisine Vali Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katılarak, bir süre yöresel hak oyunu "ellik" oynadı.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Bu arada tören başlamadan yağan yağmur, törene katılan öğrencilere zor anlar yaşattı.

Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kayseri'de, Valilik makamında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Vali Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin, dünyanın gördüğü en yıkıcı savaşlardan birinin sonrasında dahi ne kadar zor ve çetin sonuçlar altında olursa olsun hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini tüm cihana gösterdiğini söyledi.

Türk milletinin kurtuluş destanının birçok millete örnek olduğunu vurgulayan Kamçı, şunları kaydetti:

"Kurtuluş destanımız sadece bizim milletimizi kurtarmamış, bu dik duruş, işgal altında ve sömürge haline gelmiş milletlere de örnek, umut olmuştur. Büyük Önder, yeni kurulacak devletin yönetim şeklinin millet egemenliği esasına dayalı bir yönetim şekli olan cumhuriyet olması gerektiğine inanmaktaydı. Asil milletimiz cumhuriyeti benimsemiş, onun getirdiği değerlere sımsıkı sarılarak bugüne kadar onu ayakta tutan yegane güç olmuştur. Geçtiğimiz aylarda demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, barış ve huzurumuzu hedef alan hain darbe girişimi de vatanımızın şerefli evlatlarının sergilediği eşsiz mücadeleyle def edilmiştir."

Konuşmaların ardından halk oyunları ile gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğünün jimnastik ekipleri gösteri sundu.

Tören, öğrencilerin ve askeri kortejin geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Artvin Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title