Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ve bazı milletvekilleri, Mardin'in Kızıltepe ilçesini ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ve bazı milletvekilleri Mardin'in Kızıltepe ilçesini ziyaret etti.

Oyan, Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, CHP Mardin İl Başkanı ve Eski CHP Milletvekillerinden Mahmut Duyan, CHP Gençlik kolları ile birlikte Kızıltepe'ye geldi.

Oyan,  Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi konferans salonunda çiftçi, esnaf ve STK'lar ile toplantı yaptı.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, gelen milletvekilleri bilgilendirmek için bölgenin en önemli sorunun elektrik problemi, ve barış süreci olduğunu ve siyasi partilerin sivil toplum kuruluşları ile sık sık buluşmaları gerektiğini söyledi.

Konferans salonundaki yapılan görüşmelerin ardından gazetecilere bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, bölgede 4 ilde görüşmeler yapılacağını Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'a gideceklerini söyledi.

Oyan şöyle konuştu:

" Esas amacımız cumhurbaşkanlığı seçimi, kendi adayımızı ortak adayımızı tanıtmak ve destek istemek ama bu vesile ile bölgenin sorunlarını dinleme ve sorunları çözüm önerilerimizi iletme hem Kürt sorununun çözüm süreci ile ilgili önerilerimizi iletmektir. Bir de elektrik sorunundan tutun bir çok başka soruna kadar çok öne çıkmış sorunlarla ilgili neler yapıyoruz neler yapacağız bunu anlatıyoruz. Buradaki elektrik borçları çiftçileri inletiyor. Bu sırf DEDAŞ ile ilgili de değildi. Türkiye'de bizim mutlaka çiftçiye elektriği KDV'siz vermemiz belirli indirimlerle vermemiz, birikmiş borçları yeniden yapılandırılması, dolayısıyla çiftçiyi sürdürülebilir bir şekilde daha ulaştırılabilir girdi fiyatları ile üretim yapmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun içinde Türkiye'nin destekleme politikasını gözden geçirmesi, özellikle bölgede tarımsal desteklemeye daha fazla destek vermesi gerektiğini savunan bir görüşteyiz. Biz mazottaki bütün vergilerin, ÖTV'nin, KDV'nin kaldırılmasını 2007'den bu yana dile getiriyoruz.  Aslında bu sorunların ana nedeni de girdi üzerindeki bu vergilerdir. Eğer Ekmeleddin bey seçilirse iki bakımdan çok önemli bir şey olacaktır. Bunlardan birincisi Türkiye'de tek adam diktatörlüğünün önü kesilmiş olacak, başkanlık sisteminin önü kesilmiş olur. Parlamenter sistemini devam ederiz ve ikincisi de Türkiye'de kamu malını yağmalamayan bir anlayış iktidara gelir." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Kızıltepe Türkiye Mardin İzmir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

yorumcu:

avcunuzu yalayacaksınız siz

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title