Haberler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasında yurtdışında özellikle de gençlerin oy kullanmasının önemine değinerek, "Sandığa gitmek sadece formal bir oy verme değil, Türkiye'ye güçlü bir selam verilmesi ve bu selamın da Türkiye'de çok...

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasında yurtdışında özellikle de gençlerin oy kullanmasının önemine değinerek, "Sandığa gitmek sadece formal bir oy verme değil, Türkiye'ye güçlü bir selam verilmesi ve bu selamın da Türkiye'de çok ciddi karşılık bulması demek." dedi.

Yeneroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasında yurtdışında oy kullanılmasına ilişkin Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Tüm Avrupa'yı dolaştıklarını ifade eden Yeneroğlu, vatandaşların sandığa akın etmeleri ve özellikle de Batı Avrupa sokaklarında bile hissedilen Türk düşmanlığı karşısında anavatan bilinciyle sergiledikleri tavrın kendilerini umutlandırdığını söyledi.

"1,5 milyondan fazla oy kullanılacak"

Şu ana kadar yurt dışındaki 2 milyon 950 bin seçmenden 520 bininin oyunu kullandığını kaydeden Yeneroğlu, şu ana kadarki hassasiyetin, geçen seçimde yüzde 45 olan sandığa gitme oranının yüzde 55'e çıkıp 1,5 milyondan fazla oyun kullanılacağını gösterdiğini dile getirdi.

Özellikle de gençlerin sandığa gitmesinin önemine değinen Yeneroğlu, "Sandığa gitmek sadece formal bir oy verme değil, Türkiye'ye güçlü bir selam verilmesi ve bu selamın da Türkiye'de çok ciddi karşılık bulması demek." dedi.

Katılımın yüksekliğinin yurt dışına yönelik hassasiyeti artıracağını belirten Yeneroğlu, AK Parti olarak halkı bilgilendirme noktasında çok ciddi çaba harcadıklarını, materyaller bastırıp dağıttıklarını ifade etti.

"Provokasyonlara yer vermeme adına bir çaba içinde olduk"

Belçika'da geçen hafta Brüksel Başkonsolosluğu önünde yaşanan arbedeye ilişkin de konuşan Yeneroğlu, şunları söyledi: "Son zamanlardaki provakasyonlara baktığımız zaman olayın tamamen ters yüz edilerek takdim ediliğini müşahade ettik. Ama buna rağmen meselenin üzerine gitmeyelim istedik. Çünkü biz huzurun, barışın temsilcisiyiz. Ülkemizin geleceği açısından sonuçta hiçbir zamanda provokasyonlara yer vermeme adına bir çaba içinde olduk. Burada da terör örgütüne yakışan bir şekilde örgüt mensupları da hal ve hareketlerini belirliyorlar ve bu davranış biçimini Belçika'da da gördük. Ancak vatandaşlarımız bu noktada provokasyonlara gelmeme noktasında olağanüstü bir hassasiyet gösterdi."

Yeneroğlu, terör örgütünün başka ülkelerde de benzer provokasyonları yaptığını belirtti.

Brüksel'deki basın toplantısına Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Zafer Sırakaya ile Birliğin Belçika Başkanı Basir Hamarat da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yeneroğlu AK Parti Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title