Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Bundan sonra 2023 hedeflerimiz var. Türkiye'yi daha demokratik, daha refah, müreffeh, bölgesinde öncü ve lider yapmak istiyoruz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bundan sonra 2023 hedeflerimiz var. Türkiye'yi daha demokratik, daha refah, müreffeh, bölgesinde öncü ve lider yapmak istiyoruz. İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu Türkiye'ye ulaştığımızı Allah ömür verirse hepimiz göreceğiz" dedi.

Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

Millete desteği için teşekkür eden Yılmaz, milletin, önüne konan 3 adaydan cumhurbaşkanlığı makamını hak eden ve Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak adayı bulup çıkardığını belirtti.

Bakan Yılmaz, her zaman güvendikleri milletin 1950'den bu yana önüne konan her alternatifte, alternatifler arasında en iyisine, bu milleti yönetmek görevini, sorumluluğunu ve hakkını verdiğini dile getirerek,  "Bugün de 3 aday arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkması kararını verdi. Aziz milletimize sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklaması sırasında duygulandığı gözlenen Yılmaz, Sivas halkına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ı çok büyük bir oy oranıyla yüzde 71 ile bu makama getirdi, biz sonsuz teşekkür ediyoruz. Bundan sonra 2023 hedeflerimiz var. Türkiye'yi daha demokratik, daha refah, müreffeh, bölgesinde öncü ve lider yapmak istiyoruz. İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu Türkiye'ye ulaştığımızı Allah ömür verirse hepimiz göreceğiz. İnşallah, evlatlarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ana kadar gelen bu çalışma, teşkilatımızın ve onun sandıktaki görevlisinden, müşahidinden, mahalle temsilcisinden, başkanımızın başkanlığındaki tüm ekibe teşekkür ediyorum. Allah yüzlerinizi ak eylesin. Kuş alayıyla uçar derler. Tek bir kimse kaplan olsa kuş olsa bir şey yapamaz. Dolayısıyla ben AK Parti Sivas Teşkilatı'na gönül vermiş, bu teşkilatta kayıtlı olan ama kayıtlı olmadan bile gönül vermiş çalışan tüm kardeşlerime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Bir gazetecinin, "oy oranları beklediğiniz gibi miydi?" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, "Ben şöyle diyordum; Sayın Başbakanımız Rizeli. Rize'nin plaka numarası 53. Dolayısıyla 'yüzde 53, sayın Başbakanımıza cumhurbaşkanlığına çıkması için yeterli' diye dünüyordum. Üç aşağı beş yukarı o oy oranına yakın. Sivas için de şunu bekliyordum. Milletvekili seçiminde aldığımız oyda bütün millet bizde eksiklik görüyordu. Biz aradan çekildik, milletle Başbakanı karşı karşıya bıraktık ve bizden daha fazla oy alacağını bekliyorduk. Biz yüzde 63.3 aldık, 'bundan daha fazla alır' dedik, yüzde 70'in üstünde bir oy aldı. Sivas'a sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title