Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: "Artık bu seçimle bürokratik devletten demokratik devlete geçişimiz tamamlanıyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Artık bu seçimle bürokratik devletten demokratik devlete geçişimiz tamamlanıyor" dedi.

Alaaddin Özdenören Ortaokulunda oyunu kullanan Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin önemli bir seçimi gerçekleştirdiğini ifade eden Ünal, "Artık bu seçimle bürokratik devletten demokratik devlete geçişimiz tamamlanıyor. Çünkü millet iradesi ve millet iradesinin yetkisinin karar verme hakkının egemen olmadığı hiçbir makam ve mevki meşru değildir" diye konuştu.

"Devletle millet arasındaki makas kapanacak"

Ünal, vatandaşların ilk defa cumhurbaşkanını seçme fırsatı yakaladığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı makamının millet iradesinin tecelli ettiği makam olduğuna işaret eden Ünal, şunları kaydetti:

"Abdullah beyin cumhurbaşkanlığı dönemi, kendisinin demokrat kişiliği ve siyasi gelenekle uyum içerisinde çalışmasından dolayı Türkiye çok büyük bir mesafe aldı. 2007'de Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtirmemek için bir araya gelen koalisyon bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçtirmemek için bir araya gelmiştir. Artık devletin milleti dönemi kapanacak, milletin devleti dönemi başlayacaktır. Devletle millet arasındaki makas kapanacak. Dolayısıyla milletin iradesi gerçek anlamda egemen olacaktır. Bugün işte o gündür." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title