Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Terörle Mücadelede Herkesi Kucaklamak Beraberliğimizi Daha da Pekiştirecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ülkenin Birlik ve Beraberliğini Sağlamada Valilerin Önemine Değinerek, "Terörle Mücadele Edildiği Bir Dönemde Ayrım Yapılmaksızın Herkesi Kucaklamak, Vatandaşlarımızın Aidiyet Duygularını Güçlendirecek, Birlik ve Beraberliğimizi Daha da Pekiştirecektir" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamada valilerin önemine değinerek, "Terörle mücadele edildiği bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamak, onlara el uzatmak, sorunlarına sahip çıkmak vatandaşlarımızın aidiyet duygularını güçlendirecek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 81 ilin valisine Çankaya Köşkü'nde verdiği öğle yemeğinde yaptığı konuşma, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı.

Gül konuşmasında, illerde devleti ve hükümeti temsil eden valilerin, gerek Anayasa gerek kanunlar çerçevesinde birçok önemli görev üstlendiklerine dikkat çekti.

Valilerin devlet mekanizmasıyla özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında büyük bir orkestranın şefi gibi koordinasyonu sağlamakla görevli olduğunu anlatan Gül, bir ilde başarı sağlanmasının, güzel işler gerçekleştirilmesinin, sorunların merkeze taşınmadan yerinde çözülmesinin o ilin önde gelenleri arasında sağlanan ahenk ve birliktelikten kaynaklandığına işaret etti.

-HERKESİ KUCAKLAMAK-

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin uzun yıllardan beri teröre karşı kararlı bir mücadele içerisinde olduğunu ve terörle mücadelenin demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden her boyutta aralıksız sürdüğünü hatırlatarak, terörü tamamıyla sona erdirme ve demokratik standartları yükseltme konusunda valilerin de büyük katkısı olacağını vurguladı. Gül, "Terörle mücadele edildiği bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamak, onlara el uzatmak, sorunlarına sahip çıkmak şüphesiz ki büyük önem arz etmektedir. Böyle bir yaklaşım, vatandaşlarımızın aidiyet duygularını güçlendirecek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir" dedi.

-HUKUK DEVLETİ İLKESİ-

Valilerin en önemli görevinin, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi, olduğunu anlatan Gül, insanların ülkenin her köşesinde her türlü korkudan uzak ve yarınlarından emin bir şekilde yaşamalarını sağlamanın da valilerin görevleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, bu görev yerine getirilirken de hukuk devleti ilkesinin gözetilmesi, Anayasa ile teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin zedelenmemesi gerektiğini de vurguladı.(ANKA)

(ÖÜ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title