Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Koltuğunu Bengisu Şahin'e Bıraktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilköğretim öğrencisi Bengisu Şahin'e devretti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilköğretim öğrencisi Bengisu Şahin'e devretti. Minik Cumhurbaşkanı, kendisine benzettiği Gül'e, "Siz de benim gibi güler yüzlüsünüz, çok sevimlisiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, öğrenci ve öğretmen heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gül, kabul salonuna gelişinde, koltuğunu devredeceği Altındağ Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Bengisu Şahin'den, "Sayın Cumhurbaşkanım, odaya gelebilir miyim" diye izin istedi.

"Gerçekten "23 Nisan, neşe doluyor insan' sözü çok doğru bir söz" diyen Gül, "Bir ülkenin en büyük varlığı çocuklardır. İnanıyorum ki, geleceğimiz bugünden çok daha iyi olacaktır. Bugün gerçekten neşe dolduk burada" dedi. Bir ülkenin geleceğinin, çocuklarının ne kadar güçlü yetişmesiyle ilgili olduğunu ifade eden Gül, Türkiye'nin öğrencilerinin sayısının birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti. Onları en iyi şekilde eğitmek ve hazırlamak da Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğu altındadır. Eğitimde çok büyük adımlar atılıyor. Geçmiş yıllar ile bugünkü eğitim imkanları çok çok farklı. Dolayısıyla çocuklar çok daha şanslı" diye konuştu.

-"MÜHÜR SENİN"-

Gül, koltuğu devredeceği çocuğun kız olmasına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanı bir hanım olursa, Cumhurbaşkanı da niye bir kız olmasın" diye konuştu. Daha sonra yerinden kalkarak, koltuğunu Bengisu Şahin'e bırakan Gül, "Söz senin, mühür de senin" dedi.

Şahin, büyüklerinden sevgi gördükleri için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Büyüklerimiz bize güveniyorlar. Ben bu sevginin, güvenin ve değerin bir sonucu olarak 14 milyon arkadaşım adına buradayım" şeklinde konuştu.

Şahin, kalabalık sınıf sayılarının düşürülmesi yönündeki talebi üzerine Milli Eğitim Bakanı Çubukça, "Biz de bunun gayreti içindeyiz. Şu anda Türkiye ortalaması 31'e düştü. Aslında bir dersliğin 30 kişiden oluşması gerekiyor ama göç nedeniyle büyükşehirlerde bu sıkıntılar devam ediyor. En büyük kaynağı eğitime ayırıyoruz. Bu sorunun en kısa sürede üstesinden geleceğiz" ifadesinde bulundu.

-"NEDEN BÜYÜDÜĞÜMDE DE CUMHURBAŞKANI OLAMAYAYIM"-

Bir gazetecinin, "İleride Cumhurbaşkanı olmak için ne yapman gerekiyor" sorusu üzerine Şahin, "Tabi ki bunu başarabilmem için çok çalışmam lazım. Ama küçükken Cumhurbaşkanı olabildiğime göre, neden büyüdüğüm zaman da Cumhurbaşkanı olamayayım diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

-"ÇOK SEVİMLİSİNİZ"-

Cumhurbaşkanı Gül'ü kendisine benzettiğini söyleyen Şahin, "Siz de benim gibi güler yüzlüsünüz. Çok sevimlisiniz. Ailenize bağlısınız. Bu özellikleriniz, benim en çok hoşuma giden özellikleriniz. Ben sizi kendime benzetiyorum açıkçası" dedi. Bu sözlerin ardından Gül, "İyi bir Cumhurbaşkanı'na benzemek iyi bir şey değil mi. Teşekkür ederim" karşılığını verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title