Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'e Temsili Sarı Basın Kartı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demokrasinin Katılımcı Hale Gelmesinde ve Şeffaflıkta Medyanın Üstlendiği Rolün Giderek Artacağını Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasinin katılımcı hale gelmesinde ve şeffaflıkta medyanın üstlendiği rolün giderek artacağını söyledi.

Gül, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek başkanlığındaki Basın Kartı Komisyonu heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Alınan bilgiye göre kabulde, Cumhurbaşkanı Gül'e temsili Sarı Basın Kartı takdim edildi. Bunun üzerine Gül, Sarı Basın Kartını ''önemli bir referans'' olarak niteledi ve ''Hep etrafımızdan duyardık. Basın kartı çok zor alınan bir kart. Bu kartla ben de gazetecilik yapabilecek miyim?'' dedi.

Basın Kartı Komisyonu çalışmaları hakkında Gül'e bilgi veren Melek, yılda en az üç kez toplanan 13 kişilik komisyonun ''ilk kez'' ve ''sürekli'' olmak üzere iki kategorideki başvuruları değerlendirdiğini anlattı. Melek, 2010'un ilk toplantısında 241 ilk, 128 sürekli olmak üzere toplam 369 başvurunun müzakereye alındığını kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen komisyona katılan Orhan Erinç de kartın belli kriterlerle verildiğini ve hologram gibi güvenlik özellikleri ihtiva ettiğini belirtti. Kartın meslekten ayrılanlardan üç ay içinde geri alındığını anlatan Erinç, ''Basın kartının kimlik olarak kabul edilmesi hususunda farklı kurumlarda farklı içtihatlarla karşı karşıya geliyoruz. Başbakanlık'a bağlı bir genel müdürlüğün komisyon kararıyla verdiği basın kartı, maalesef bazı bakanlıklara bağlı kuruluşlar tarafından kabul görmüyor. Bu konuda desteklerinizi istirham ediyoruz'' dedi.

-''MEDYA DEĞİŞİMDE KİLİT ROLE SAHİP''-

Cumhurbaşkanı Gül ise teknoloji alanındaki gelişmelere dikkati çekerek, bu değişimin kendini en iyi gösterdiği alanın medya sektörü olduğunu ve dünyadaki gelişmelerin her yerden anlık izlenebildiğini söyledi.

Medyanın dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişimde kilit rol üstlendiğinin altını çizen Gül, demokrasinin katılımcı hale gelmesinde ve şeffaflıkta medyanın üstlendiği rolün giderek artacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Sarı Basın Kartının kimlik olarak kabul edilmesiyle ilgili talepler karşısında da, ''Bu konuda biz de gerekli çalışmaları yapalım. Basın kartının eski itibarına kavuşması talebinizi not aldım'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title