Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den Nevruz Kutlamalarında "Birlik ve Beraberlik" Mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Kutlamaların Huzur ve Neşe İçerisinde Geçmesini Temenni Ettiği İfada Ederek, "Bugün Nasıl Güzel Günlerin Müjdesiyse Türkiye'de de Karşılıklı Saygının, Sevginin, Beraber Çalışmanın, Dayanışmanın ve Çok Daha Güzel Bir Türkiye'nin Müjdesi Olmasını Temenni Ediyorum" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz kutlamaların huzur ve neşe içerisinde geçmesini temenni ettiği ifade ederek, "Bugün nasıl güzel günlerin müjdesiyse Türkiye'de de karşılıklı saygının, sevginin, beraber çalışmanın, dayanışmanın ve çok daha güzel bir Türkiye'nin müjdesi olmasını temenni ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, kutlamalar çerçevesinde hazırlanan Nevruz ateşini de yaktı.

Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca "Mart Dünya Ormancılık Günü" nedeniyle Altınpark'ta düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşmaya, tüm halkın Nevruz bayramını kutlayarak başlayan Gül, Nevruz'un yeni bir mevsimin, baharın gelişinin bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Nevruz'un sadece Türkiye'de değil, çok geniş bir coğrafyada yüzyıllardır kutlandığını vurgulayan Gül, "Orta Asya'daki bütün Türk cumhuriyetlerinde, Tacikistan'da, İran'da, Irak'ta, Balkanlarda, çok geniş bir coğrafyada kutlanıyor. Dolayısıyla bugün Türkiye'de de bir çok ülkenin bir çok bölgesinde de bu bahar bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu kutlamaların huzur, neşe içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bugün nasıl baharın, güzel günlerin müjdesiyse Türkiye'de de karşılıklı saygının, sevginin, beraber çalışmanın dayanışmanın ve çok daha güzel bir Türkiye'nin müjdesi olmasını temenni ediyorum" dedi.

-AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI-

Konuşmasıdında ormanların Türkiye için önemine de vurgu yapan Gül, Türkiye'nin en iyi şekilde korunması için büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirttti. Gül, "Eğer bu bilinç bizde olmaz ve bu bilinçle çalışmazsak kısa süre içerisinde ülkemizi de çevremizi de yaşanabilir olmaktan çıkartırız. Atalarımız bu yurdu, bu çevreyi bize nasıl emanet ettiyse, biz bunu daha da zenginleştirerek çocuklarımıza, torunlarımıza, daha sonraki nesillere en iyi şekilde devretmeliyiz. Bunun sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Bugün burayı kirletebiliriz, gelişi güzel binalar, yollar yapabiliriz. Ormanlarımız yanar, "bize yeter, nasıl olsa hayatta olduğumuz sürece yeşillik görüyoruz. Hava da yaşanabilir kadar güzel' diyebiliriz ama torunlarımıza öyle bir çevre, öyle bir Türkiye, öyle bir dünya bırakırız ki nefes almaları zorlaşır" dedi.

İklim değişikliği ve çevre kirliliğinden kurtulmanın yolunun ağaçlandırmadan geçtiğini ifade eden Gül, insanlığın hayatını kolaylaştırmak için tüketilen maden gibi kaynakların yerine yenilerinin konulmasının mümkün olmadığını, ağaçların ve ormanların ise yenilenebildiğini belirtti.

Gül, son yıllarda başlatılan ağaçlandırma seferberliğinden duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, bir ağacın kolay yetişmediğini, bu nedenle bir dakika bile gecikmeden çalışmalara başlanması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin bir kısmının geniş orman alanlarına sahip olduğunu bir kısmının ise bu zenginlikten yoksun kaldığını ifade eden Gül, tarihin eski dönemlerinde Anadolu'nun büyük ormanlarla kaplı olduğunun bilindiğini, ormansızlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

    

-KASTİ ORMAN YAKMAYI AFFETMEMELİYİZ-

Ormanlar için en büyük tehdidin yangınlar olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Bir ağaç yanarken sanki kendimiz yanıyor gibi bunu hissediyoruz. Televizyondan, uzaktan hissediyoruz. Bir de yangınları söndürmeye çalışanların hissiyatını düşündüğümüzde... Gerçekten çok acıdır. Bundan kurtulmanın bütün yollarını aramalıyız. Kasti orman yakmaya asla ve asla izin vermemek gerekir. Bunu asla affetmememiz gerekir. Elde olmayan iklim şartlarından kaynaklanan yangınların en süratli söndürülebilmesi için de tedbirleri daha geliştirmek, daha da süratli hale getirmek, imkanları geliştirdikçe sadece bizim ihtiyaçlarımıza değil komşuların ihtiyaçlarına da koşabilmenin önemli olduğu kanaatindeyim. Bu konuda aldığınız mesafeden dolayı da sizleri tebrik ediyorum. 1 hektar, 10 hektar, 100 hektar orman yandı' denince sanki memleketin 10 hektar, 100 hektar toprağı elden çıkmış gibi geliyor. Bunu böyle görmemiz gerekir. Sanki ülkemiz, vatan toprağı küçülmüş gibi görmemiz gerekir."

Konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Gül tören alanındaki Nevruz ateşini de yaktı.(ANKA)

(HM/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title