Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Olursa Olur, Olmazsa Olmaz, Avrupa 16 Nisan'dan Sonra Sürprizlerle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Olursa olur, olmazsa olmaz, Avrupa 16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilir" "Ben geldiğimde ilk işim kabineyi 36'dan 25'e indirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Olursa olur, olmazsa olmaz, Avrupa 16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilir"

"Ben geldiğimde ilk işim kabineyi 36'dan 25'e indirdik. Biz öyle boşta kalana bakanlık verelim anlayışıyla gelmedik. O otellerde önüne gelene bakanlık dağıtmak suretiyle hükümet kurma gayreti içinde olan onların geçmişteki zihniyetine aittir"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Türkiye yapılanları kabullenecek bir ülke değil. Olursa olur, olmazsa olmaz. Sorun bizden değil, Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmından kaynaklanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal D-Cnn Türk ortak yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanının fesih yetkisi olmadığını belirten Erdoğan, "Saf tipler var. Televizyona çıkıyorlar, Cumhurbaşkanının fesih yetkisi olduğunu söylüyorlar. Yalan, Cumhurbaşkanın fesih yetkisi yok. Yeni düzenleme ile beraber böyle bir fesih yetkisine sahip olmadığı gibi eğer ülke erken seçime gitme durumunda bu kararı parlamento veriyor. Cumhurbaşkanının erken seçime götürme yetkisi dahi yok. Böyle bir seçime gitme sadece parlamento, sadece cumhurbaşkanı değil, aynı anda hem cumhurbaşkanı hem de parlamento ile erken seçim. Bir uzlaşma oluyor, bundan dolayı ülkede istikrar oluyor. Amerika'da 2 yılda bir kongrenin yenilenmesi Bizde o da yok. Biz Türk tipi bir cumhurbaşkanlığı sisteminden bahsediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkilerinin birleştirildiğini, cumhurbaşkanının atama, kararname ve yönetmelik çıkarma yetkileri ile diğer görevleri düzenlendiğini belirten Erdoğan, istenildiği kadar başkan yardımcısı atanabileceği yönündeki eleştirilere ilişkin, "Kendisi yeteri sayıda başkan yardımcısı atayabilir. Şuanda parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi 2019'un Kasımında olacak. Seçim geldiği zaman, o seçime giderken bunun nasıl olacağı yasalarla düzenlenmek suretiyle ortaya çıkacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi, kusura bakmayın, o da kusura bakmasın, 100 yardımcı diye böyle safsata şeyler olamaz. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin 36 bakanı vardı. Ben geldiğimde ilk işim kabineyi 36'dan 25'e indirdik. Biz öyle boşta kalana bakanlık verelim anlayışıyla gelmedik. O otellerde önüne gelene bakanlık dağıtmak suretiyle hükümet kurma gayreti içinde olan onların geçmişteki zihniyetine aittir" açıklamasında bulundu.

16 Nisan'dan sonra büyük sürprizlerin olabileceğini kaydeden Erdoğan, "Şu anda Almanya ziyareti gündemde yok. 16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, Avrupa da karşılaşabilir. Ben 15 ülkeyi dolaştım. Tüm gayretimi koydum ortaya, onlardan aynı samimiyeti görmedik. O atağımızdan sonra 'Bu bir sessiz devrimdir' dediler. Liderler zirvesinden kenara attılar. Biz uzaktan seyretmeye başladık. Türkiye bunları kabullenecek bir ülke değil. Olursa olur olmazsa olmaz. Sorun bizden değil, Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Kanal D Türkiye Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title