Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızı Sümeyye Erdoğan, Erzurum'da İftar Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) tarafından düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) tarafından düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğulu, Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, KADEM Genel Başkan Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Erzurum İl Temsilcisi Ayşe Kaşıkçı, Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Cemil İlbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ERZİMDER Onursal Başkanı Hüseyin Korkut'un konuşmasıyla devam etti. Korkut, Ramazan ayının manevi iklimine değinerek, ERZİMDER'in önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

ERZİMDER Şube Başkanı Cemil İlbaş ise geleneksel iftar yemeğinin ikincisini düzenlediklerini bu yıl ki ana temanın Alvarlı Efe Hazretleri olduğunu ifade etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Sümeyye Erdoğan, Erzurum'da manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erzurum gibi Anadolu'nun erdemi öz güvenini cesaretini kahramanlığını bütün hücrelerinde hissettiren bir serhat şehirde bulunmaktan memnuniyeti ifade etmek istiyorum. İlhanlılardan Selçuklulara, Saltuklulardan Osmanlıya, tarihi zengin mirasıyla bizi karşılayan Erzurum'da siz gençlerle ve siz kıymetli Erzurumlularla buluşmak, bize geçmişle gelecek arasında çok önemli sorumluluklarımız olduğunu hatırlatıyor. Geçmişe sahip çıkmak geleceği inşa etmek gibi bir misyonumuz var. Bir parçası olduğum KADEM'in Erzurum temsilciliği açılışında burada bulunuyorken sizlerle buluşma fırsatını kaçırmak istemedim. İmam Hatib'in beni m hayatımda özel bir yeri var, mücadele ruhumuzun şekillendiği, dünyaya bakışımızın biçimlendiği bir ocak imam hatip. Bu nedenle bir imam hatip davet aldığımız zaman geri çevirmiyorum. Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Temel insanlık değerleriyle, yaşadığımız dünyanın sorunlarına çözümler üretmek için canla başla çalışmayı kendimize misyon edinmişiz. Değerli genç arkadaşlarımız, bir zamanlar ölü yıkayıcısı olarak yaftalanan bu nesil, bu okul, büyük mücadelenin sonucunda gerçek yüzünü ortaya koydu, bir ülkenin kaderini değiştirdi. Türkiye'nin geleceğin kurucusu olarak varlık gösteriyor. Sizler böyle bir onurlu kimliğin temsilcisiniz. İmam Hatip ve Erzurumluluğun birbirini zenginleştiren ve sağlamlaştıran değerlerine bu ülkenin çok ihtiyacı var. Türkiye'nin geleceği burayı dolduran gençlerin hayallerine bağlı, siz nasıl bir gelecek isterseniz, dünyanın geleceği ve gideceği yön odur" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Korkut Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title