Haberler

Erdoğan: Tehditle HDP'nin Adayına Oy Toplamaya Çalışıyorlar

Güncelleme:

Erdoğan, "Bu HDP ile beraber olanlar varya, beraber dans edenler varya, şu anda onlar tehdit mekanizmasıyla kendi adaylarına oy toplama gayreti içindeler." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu HDP ile beraber olanlar varya, beraber dans edenler varya, onlara o desteği verenler varya şu anda onlar tehdit mekanizmasıyla kendi adaylarına oy toplama gayreti içindeler. Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan meydanlara çıkıyor özgürlükten, demokrasiden bahsediyor. Ne demokrasisi, siz demokrasinin semtine uğradınız mı, siz özgürlük nedir böyle birşey tattınız mı? Özgürlüğü size biz tattırdık, siz şimdi bu rahatlık içerisinde benim halkımı tehdit ediyorsunuz, benim meclis üyelerimi tehdit ediyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçim kampanyası kapsamında Aydın'daki Adnan Menderes Bulvarı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Pomak demeden tüm insanları sevdiklerini, yaradılanı yaradandan ötürü sevdiklerini söyledi.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" ilkesini anlatan Erdoğan, devlet içinde devlete, paralel bir devlete asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Erdoğan, tek amaçlarının Türkiye'yi adaletle kalkındırmak olduğunu bu çerçevede Türkiye'nin her bölgesinde yatırımlar, eserler, hizmetler yaptıklarını anlatarak, Aydın'a da 12 yıllık AK Parti iktidarında 11 katrilyon yatırım yaptıklarını anlattı. Aydın'a yapılan yatırımlardan örnekler veren ve kente yapılan sağlık yatırımlarını anlatan Erdoğan, "Bu Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğunda hastanelerin hali neydi? Aydın'ın ilçelerine devlet hastaneleri kazandırdık, yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yeni projeler hayata geçiriyoruz" dedi.

Adnan Menderes'in hayalini kurduğu, 141 yıllık bir hayal olan Cine Barajı başta olmak üzere İkizdere, Karacasu barajlarını yaptıklarını, Gökler barajının inşaatının sürdüğünü dile getiren Erdoğan, "Aydın önümüzdeki dönem çok daha büyük yatırımlarla, eserlerle ve hizmetlerle buluşacak. Her bir şehrimizi 2023 Türkiyesine yakıştırmak için canla başla çalışıyoruz. Sizlerin teveccühüyle cumhurbaşkanı seçilirsem Aydın'da devam eden tüm projelerin takipçisi olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Alandaki "Gençlik benim herşeyim" yazılı pankartı okuyarak, "Evet gençlik benim her şeyim ama CHP'nin herşeyi değil, MHP'nin herşeyi değil" diyen Başbakan Erdoğan, seçilme yaşını 30'dan 25'e indirmek için düzenleme yapıldığında buna CHP ve MHP'nin karşı çıktığını söyledi. Avrupa'nın birçok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğuna işaret ederek, Türkiye'de seçme ve seçilme yaşının 18 olması için çalışma yapacaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Benim ülkemde niye olmasın. Biz, gençliğimize inanıyoruz, güveniyoruz. Biz, 21 yaşında bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açan Fatih'in torunlarıyız, evvelallah bunu yapacağız, bizden de ne gençlerin çıktığını sadece bunlar değil, tüm millet görecek, dünya görecek. 'İnşallah yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diyor ya şair, biz oyuz. Bir zamanlar bizde millet, hem nasıl milletmişiz / Gelmişiz dünyaya, milliyet nedir öğretmişiz.' biz böyle milletiz.

Ben, MHP'ye gönül veren gençlerimize sesleniyorum, sizi parlamentoya layık görmeyen bu Bahçeli'nin peşinden mi gideceksiniz? Ey gençlik gelin bunlara bir ders verin, Ülkücü Gençlik gelin bunlara gereken dersi verin. Çünkü, biz geleceğimizin gençlik olduğuna inanıyoruz, onlar ise tam aksini. Biz, insanımıza hizmet etmekten büyük bir onur duyuyoruz, inşallah Allah ömür verdikçe, bu can bu tende oldukça hizmete devam edeceğiz. Vatana hizmette 12 yıl nasıl bir Tayyip Erdoğan gördüyseniz, bundan sonra da çok daha farklı bir heyecanla bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. Bunun için destek istiyoruz. İnşallah 10 Ağustos ülkemiz için bir milat olacak. İradenize, sandıklara, demokrasiye sahip çıkın."

Başbakan Erdoğan, bugün Erzurum'dan bir telefon aldığını, bazı ilçelerde bölücü terör örgütünün temsilcilerinin oradaki AK Partili meclis üyelerini tehdit ederek, üyeliklerden istifa ettirdikleri haberini aldığını belirterek, "Bu HDP ile beraber olanlar varya, beraber dans edenler varya, onlara o desteği verenler varya şu anda onlar tehdit mekanizmasıyla kendi adaylarına oy toplama gayreti içindeler. Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan meydanlara çıkıyor özgürlükten, demokrasiden bahsediyor. Ne demokrasisi, siz demokrasinin semtine uğradınız mı, siz özgürlük nedir böyle birşey tattınız mı? Özgürlüğü size biz tattırdık, siz şimdi bu rahatlık içerisinde benim halkımı tehdit ediyorsunuz, benim meclis üyelerimi tehdit ediyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'ye inanç özgürlüğünü getirmenin huzuru içinde olduklarını, başörtüsü ile yıllardır mücadele eden CHP'nin, okulların, üniversitelerin kapısını başörtülülere kapadığını belirten Erdoğan, "Şu anda CHP'nin milletvekilleri içerisinde bunun çok açık, net örneğini veren milletvekilleri var, ne zulüm ettiler kızlarımıza" dedi. Artık kızların istediği üniversiteye gittiğini, meslek ve imam hatip okullarından katsayının kalktığını dile getiren Erdoğan, "Ekmel, bunları seni aday gösterenler mi kaldırdı? Biz kaldırdık ama sen bu ülkeye Fransızsın onun için bunları anlamazsın" ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP'nin eski Türkiye'nin mimarları olduğunu, yeni Türkiye'yi ise AK Parti'nin inşa ettiğini kaydeden Erdoğan, yeni Türkiye'de kişi başı milli gelirin 11 bin dolara ulaştığını ve ekonomik verilerle gelişmeleri anlattı.

Erdoğan, vatandaşlarda mutlaka sandığa giderek oylarını kullanmalarını, özgür, güçlü bir Türkiye için oylarını kullanmalarını isteyerek, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanını seçmenin ayrıcalığını, tarihi bir heyecanı herkesin yaşaması gerektiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda vatandaşlardan Suriye, Filistin, Gazze, Mısır, Irak için dua isteyen Erdoğan, "Milli irade, milli güç. Hedef 2023" şeklindeki kampanya sloganıyla "beraber yürüdük biz yollarda" şarkısının sözlerini vatandaşlara seslendirerek bitirdi.

-Notlar

Mitingin gerçekleştirileceği Adnan Menderes Bulvarı'na gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting alanında "Efeler Diyarı Uzun Adama Sevdalı", "Efelerin Efesi Türkiye'nin Gür Sesi", "(Menderes) bu topraklarda doğan, (Menderes) Bu Topraklardan Akan, (Ali Adnan) Bu Yolda Şehit Olan. Milletin Sesi Recep Tayyip Erdoğan", "Aydın Sana İnanıyor" ve "Değişimin Lideri"  şeklinde pankartlar dikkati çekti.

Sıcak hava nedeniyle Aydın'da da vatandaşların serinletilmesi için tedbir alınarak hem miting alanı üzerine kurulan açık alan serinletme sistemiyle hem de görevlilerce vatandaşlara su ve gülsuyu püskürtüldü.

Mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title