Haberler

Çukurova'nın İkinci Büyük Camisi İbadete Açıldı

Güncelleme:

Adana'nın Kozan ilçesinde Çukurova'nın ikinci büyük camisi olan 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde 1998 yılında temeli atılan ve ilçenin en büyük Çukurova'nın ikinci büyük camisi olan 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Binlerce vatandaşın katıldığı açılışta canlı enstrümanlar eşliğinde ilahiler,şiir dinletileri sunuldu. Hoca Ahmet Yesevi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi Yavuz, 28 Nisan 1998 tarihinden bugüne caminin yapımı için toplanan gelirin 953 bin 157 bin 84 TL, giderin ise 970 bin 701 TL olduğunu ve caminin 242 bin TTL borcu olduğunu söyledi.

Adana Müftüsü Arif Gökce de, "Hoca Ahmet Yesevi Camimizin açılışının ilçemizde gerçekleşmesi bizleri mutlu ediyor. Bu camimizin yapılmasında bir metrekare seccade de benim olsun diyebilecek kadar muhtaç ancak gayret gösteren yürekli insanları görüyoruz. Camimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, "Beş yıllık görev sürem içerisinde üç müftümüzle çalıştık ve bu camimizin yapımında hepsinin katkısı vardır. Bu dünya var olduğu müddetçe bu camimize ve buna benzer hayırlara vesile olanların amel defteri hiçbir zaman kapalı olmayacaktır. Sadece cami yapmak yetmiyor bunları iyi korumak da gerekir. Ayrıca Allah'ın üzerimize farz kıldığı cemaat ile birlikte hep beraber namaz kılmalıyız. Hoca Ahmet Yesevi camimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diler, hakkı ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nin açılışı törenle gerçekleşti. Açılış sonrası Kozan Belediyesi ve Türk Kızılay'ı iftar yemeği verdi.

Öte yandan caminin kalan üç minaresinin yapımı ve borçların ödenmesi için kampanyanın devam ettiği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hulusi Çukurova Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title