Haberler

Çukurova Havalimanı'nı Devlet Yapacak

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması yönünde Yüksek Planlama Kurulu kararı için imza açıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması yönünde Yüksek Planlama Kurulu kararı için imza açıldığını söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin en büyük havalimanı projeleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili yeni bir sürecin başladığı bildirildi. Müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustos ayında sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın girişimleriyle devlet bütçesiyle yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması yönünde Yüksek Planlama Kurulu kararı için imzaya açıldığını söyledi. Mersin ve Adana başta olmak üzere Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesinden vazgeçtiklerini kaydeden Bakan Elvan, projesi DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olmasının tahmin edildiğini, ancak kesin maliyetin projelerin tamamlanmasının ardından belirleneceğini ifade etti.

YÜKSEK PLANLAMA KURULU'NDA İMZAYA AÇILDI

Her alanda yapılacak yatırımların takipçisi olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, "Bunlardan biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı nasıl ve ne şekilde tamamlayacağımızı belirlemek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yılıdırım Bey ile bir araya geldik. Tekrar yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktığımızda benzer problemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz için buranın bizzat devlet tarafından doğrudan yapılmasına karar verdik. Bu çerçevede, kararı verdikten sonra Maliye Bakanlığımız, Hazine Müsteşarlığımız ve Kalkınma Bakanlığımızdan olumlu görüşler aldık. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından yapılması yönünde Yüksel Planlama Kurulu kararı için imza açıldı" ifadelerini kaydetti. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan havalimanının 30 milyon yolcuya hizmet edeceğini ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacağını belirten Bakan Elvan, havalimanının devreye girmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ve kısa bir süre içinde tüm pürüzleri gidereceklerini kaydetti.

BÖLGEYİ UÇURACAK

İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanının kapasitesinin daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havalimanından birisinin Çukurova Bölgesel Havalimanı olması planlanıyor. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yüksek Planlama Kurulu Çukurova Mersin Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title