Haberler

Çukurkuyu'da Tarım ve Hayvancılık Festivali Düzenlendi

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasında Kültür Tarım ve Hayvancılık Festivali düzenlendi.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasında Kültür Tarım ve Hayvancılık Festivali düzenlendi.

Bor Kaymakamlığı, Çukurkuyu Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl 11. düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kasaba meydanında gerçekleşen festivalinde konuşan Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Çukurkuyu Kasabası'nın hayvancılık ve tarımda bütün topluma örnek olacağını söyledi. Kasabanın 73 bin dönüm tarım arazisine sahip olduğunu ve 30 bin dönümü sulanabildiğini ifade eden Koçak, "Toplam mera arazimiz 110 bin dönümdür. Kasabamız toplam yüz ölçümü 192 bin olup ayrıca kasabamıza 45 kilometre uzakta Belkoru Yaylası bulunmaktadır. Kasabamız 17 bin küçükbaş, 6 bin 500 adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Günlük süt üretimimiz 32 tondur. Bu yıl bin 350 dönüm kavun ekimi yapıldı 8 ton ürün elde edildi. 500 dönüm karpuz ekimi yapıldı ve 10 ton ürün, bin 100 dönüm domates ve biber ekimi yapılıp 15 ton ürün alındı. Kasabamız sınırları içerisinde olup yaklaşık 7 bin dönümlük meyve bahçelerinden 20 bin ton başta elma olmak üzere ürün elde edilmiş ve bu ürünlerin büyük bir kısmı yurt dışına pazarlanmaktadır. Kasabamız gelişen ekonomisiyle ve dinamizmiyle geleceğe umutla bakan güç alan bir noktaya gelmiştir. İnanıyorum ki gelecek yıllarda ekonomisi güçlü, insanı güçlü, çalışan ve üreten Çukurkuyu bütün topluma örnek olacaktır" şeklinde konuştu.

Festivale katılan AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise, festival ve şenliklerin birliktelik olup güçlü olunması için önemli fırsatlar olduğuna dikkat çekerek, "Bu festivaller bu şenlikler birlikteliğimiz için bir olup daha güçlü olmamız için çok önemli fırsatlardır. İnşallah bu festival bundan sonraki yıllardaki festivaller için bir başlangıç olacak. Bundan çok daha güzel günler çok daha festivallerin birlikte yaşayacağımızı umut ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından en güzel inek, düve, çoban, en iyi kavun, domates kategorilerinde dereceye giren çiftçilere ödülleri verildi.

Festival kapsamında çeşitli sanatçıların katıldığı konser düzenlendi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurkuyu Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title