Haberler

Çukurca'da 6 Asker Şehit

Güncelleme:

Şehit Olan 6 Askerin Kimliği Belirlendi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kavşak- Uzundere arasındaki bölgede, askeri birliğe sızma hazırlığı yapan teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 15 asker de yaralandı.

Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçti.

Çatışma sabaha kadar sürdü

Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Sabah saatlerinde gelen ilk bilgide teröristlerin açtığı ilk ateşle 6 asker şehit olduğu, 17 askerinde de yaralandığı belirtiliyordu. Ancak Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yaralı asker sayısının 15 olduğunu, bir teröristin de ölü ele geçirildiğini söyledi.

Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Çukurca İlçesi'nin Hantepe bölgesindeki çatışmada şehit olan 6 askerin kimliği şöyle:

Piyade üsteğmen Çetin Aylar, piyade uzman çavuş Mesut Keklikçi, piyade uzman onbaşılar Samet Yılmaz, Ayhan Say ve Turgay Yılmaz ile onbaşı Hakan Yutkun.

Van'ın Gürpınar İlçesi'ne Akdoğu Köyü kırsalında teröristlerin açtığı taciz ateşinde komando çavuş Serdar Yeşilyurt şehit düştü.

HAVA HAREKETLİLİĞİ DEVAM EDİYOR

Hantepe'de konuşlu askeri birliğe yapılan saldırı sonrası Hakkari'de gece boyunca yaşanan hava hareketliliği de halen devam ediyor. Otluca Köyü'nde bulunan Dağ ve Komando Tugay'ından kalkan helikopterlerle, PKK'lı grupların peşine düşen güvenlik güçlerine sevkiyat yaptığı belirtildi. Çatışmada yaralanan askerler, helikopterlerle Fatih Kışlası'na burada hazır bekletilen ambulanslarla Hakkari Askeri Hastane'de kaldırılarak, tedavi altına alındı.(

KILIÇDAROĞLU BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında 6 askerin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı diledi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Orgeneral Başbuğ'a gönderdiği mesajda şunları kaydetti:

''Ulusal birliğimiz ve kardeşliğimiz için terör örgütünün saldırılarına canı ve kanı pahasına karşı koyan Mehmetçiklerimizden 6'sının şehit olduğunu, 15'inin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Hakkari ilimizin Çukurca ilçesi Kavuşak köyü Hantepe mevkisinde konuşlanan askeri birliğimizin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerimize rahmet, şahsınızda, şehitlerimizin ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.''

ŞEHİTLERDEN BİRİ GAZİANTEPLİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu'na bir grup PKK'lı terörist tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlerden Mesut Keklikçi'nin Gaziantepli olduğu bildirildi.

Şehit Keklikçi'nin Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Kozdere köyünden olduğu belirtildi. Şehidin düzenlenecek askeri törenin ardından memleketine gönderilmesi bekleniyor.

NEVŞEHİR ŞEHİDİNE AĞLADI

Düzenlediği Saldırıda Şehit Düşen Uzman Çavuş 25 Yaşındaki Turgay Yılmaz'ın Memleketi Nevşehir'in Avanos İlçesi Mahmatlar Beldesindeki Babaocağına Ateş Düştü.Oğullarının şehit olduğunu bugün öğleden sonra jandarmadan öğrenen çiftçi baba Abdulkadir Yılmaz "Söyleyeceğim birşey yok. Vatan sağolsun" dedi. Anne Gülsüm Yılmaz ve yakınları ise sinir krizi geçirdi. Şehidin evine Türk bayrağı çekilirken,sağlık görevlileri ve bayan subaylar, acı haberi alınca fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz'a müdahale etti. Şehidin komşularından Erdoğan Çelik, "Türkiye çok güçlü bir ülke, neden bu terörü bitiremiyorlar ? Güçlü bir ordumuz var. Bu terör ne pahasına olursa olsun bitsin" dedi. Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras'de beldeye gelerek, şehidin babası Abdülkadir Yılmaz ve yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit uzman çavuşun naaşı yarın öğle namazının ardından toprağa verilecek

.(ANKA)

(İRF/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

title